Noctua, Cooler Master a další značky obdržely oficiální profil na Printables, doplňky k počítači si můžete vytisknout doma
i Zdroj: prusa3D.com
Novinka Noctua, Cooler Master a další značky obdržely oficiální profil na Printables, doplňky k počítači si můžete vytisknout doma

Noctua, Cooler Master a další značky obdržely oficiální profil na Printables, doplňky k počítači si můžete vytisknout doma

David Jiránek

David Jiránek

19. 12. 2022 11:10 1

Prusa Research představuje dlouho očekávanou novinku na webu Printables. Vybrané společnosti obdrží oficiální profil s modely, které si můžete vytisknout na prakticky jakékoliv 3D tiskárně. Nechybí ani společnosti zaměřující se na počítačové doplňky.

Reklama

Web Printables od Prusa Research patří k spíše mladším databázím s modely pro 3D tisk. Obdoba populárního Thingiverse staví na široké komunitě vlastníků tiskáren Průša, avšak tamní modely si může stáhnout a vytisknout i vlastník tiskáren jiných značek. Stránka Printables.com obdržela v posledních týdnech řadu aktualizací (včetně tmavého režimu zobrazení) a pro počítačové nadšence je asi nejzajímavější novinkou záložka Brands, tedy oficiální značky.

Na webu nalezneme například oficiální profil Noctua, Raspberry Pi, Cooler Master, Adafruit nebo Framework Computer. Stáhnout a vytisknout si tak můžete například adaptéry bracketů pro Noctua větráčky nebo case pro Framework základní desku. Cooler Master pro změnu nabízí náhradní a alternativní díly.

Samozřejmě na Printables, Thingiverse a dalších webech obdobné modely již delší dobu existují, přesto je k užitku mít oficiální modely s ověřenou kompatibilitou na jednom místě. Množství oficiálních modelů u těchto značek lze počítat spíše na jednotky až desítky. Adafruit nabízí aktuálně 229 modelů, tedy nejvíce ze všech značek na webu.

Hráči si rovněž přijdou na své. Mezi profily nechybí dvě světoznámé herní společnosti pocházející z České republiky. Konkrétně Warhorse Studios nabízí oficiální sošku Henryho, hlavní postavy z Kingdom Come: Deliverance. Model je určený spíše pro SLA tiskárny, nicméně při zvětšení a použití trysky s menším průměrem můžete využít i FDM tiskárnu.

Noctua, Cooler Master a další značky obdržely oficiální profil na Printables, doplňky k počítači si můžete vytisknout doma
i Zdroj: prusa3d.com

Bohemia Interactive nabízí model Gryphona z Ylands, tank T-140 Angara z Army 3 a Yellow Kinga z DayZ. Asi nejlákavější model vystavil na webu profil World of Warships. Jde o zmenšeninu USS St. Luis. Model bitevní lodi se tiskne kompletně bez podpěr, lepidla a obsahuje řadu pohyblivých částí. Po stažení navíc získáte kód do hry, který odemkne tuto loď. Akce platí pro nové i stávající hráče. Kód obdržíte v chatu na webu po stáhnutí modelu.

Do budoucna se mají na webu objevit i další oficiální profily známých firem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama