nokia-nema-zadny-plan-b-znovu-potvrdila-ze-jeji-budoucnost-stoji-a-pada-s-windows-phone
Novinka Nokia nemá žádný plán „B“, znovu potvrdila, že její budoucnost stojí a padá s Windows Phone

Nokia nemá žádný plán „B“, znovu potvrdila, že její budoucnost stojí a padá s Windows Phone

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 2. 2012 13:30 10

Victor Saeijs, viceprezident Nokie pro evropský trh, přiznal, že firma nemá žádný náhradní plán pro případ, že by připravované telefony s platformou Windows Phone 7 neuspěly. Uvedl to rozhovoru pro švédské noviny Dagens Industry.

Reklama

V podobném duchu již na konci minulého roku hovořil i generální ředitel Nokie Stephen Elop. „Nemáme žádný náhradní plán pro případ neúspěchu Windows Phone. Plán B je ujistit se, že plán A bude velmi úspěšný,“ řekl.

Nepřehlédněte: Analytici odhadují, že Nokia prodala 1,3 milionu telefonů Lumia

Letošní rok bude pro osud okenatého systému velmi důležitý. Microsoft během něj zpřístupní dvě aktualizace. První bude Tango, určená pro cenově dostupnější telefony. Microsoft mobilní systém pravděpodobně oseká až na dřeň, aby mohl uživatelům nabídnout zařízení v cenové hladině kolem 4 až 5 tisíc korun.

Ta by prodával hlavně na dynamicky se rozvíjejících se trzích jakými jsou Indie a zejména Čína. Na konci roku se pak dočkáme uvedení majoritní verze Apollo, o níž se také hovoří jako o Windows Phone 8.

Apollo přinese možnost vyrábět špičkové smartphony nejlepších specifikací. Podle dosud uniklých informací se můžeme těšit na dvoujádrové procesory, displeje s jemným HD rozlišením nebo podporu sítí LTE.

Nokia nemá žádný plán „B“, znovu potvrdila, že její budoucnost stojí a padá s Windows Phone
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama