nvidia-ke-20-vyroci-zalozeni-firmy-postavi-nove-moderni-sidlo
Novinka nVidia ke 20. výročí založení firmy postaví nové moderní sídlo

nVidia ke 20. výročí založení firmy postaví nové moderní sídlo

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 2. 2013 06:00 7

Již 20 let nám nVidia dává grafické karty a posouvá společně s dalšími výrobci technologie dál. A přesune se také velitelství, ale jen přes ulici.

Reklama

Předevčírem Jen-Hsun Huang, jeden ze zakladatelů společnosti nVidia, oznámil výstavbu nového sídla firmy, k jejímu 20. výročí. Jejich čipy jsou téměř všude, mimo grafických karet třeba také v autech. Za 20 let se nVidia rozrostla na 8000 zaměstnanců ve 40 pobočkách po celém světě.

A kvůli všem těm úspěchům i neúspěchům, se bude stavět nové hlavní sídlo. Zaměstnanci to ale nebudou mít daleko, bude totiž také v Santa Clara, rovnou přes silnici. Tedy hned naproti současnému.

A rozhodně půjde o velice zajímavou budovu. Ostatně, Steve Jobs chtěl také postavit nové sídlo, které architektonicky vypadalo velice moderně a připomínalo UFO. Jeho dostavení se však bohužel nedožil. Firma si zvolila tým architektů Gensler, který vede Hao Ko, mladý architekt a absolvent Harvardu.

Budova bude připomínat základní stavební prvek 3D grafiky, tedy trojúhelník. Design je pak navržen s ohledem na efektivity, využití prostoru, přírodu a samozřejmě také cenu.

Zdroj: nVidia Blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama