poridime-pres-50-fotografii-mesicne-tvrdi-pruzkum
Novinka Pořídíme přes 50 fotografií měsíčně, tvrdí průzkum

Pořídíme přes 50 fotografií měsíčně, tvrdí průzkum

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 4. 2019 13:00

Fotografování je pro Čechy velmi vděčný koníček, jemuž věnují značný čas i prostor ve svých zařízeních. Z průzkumu, který si nechala vypracovat společnost Kingston vyplývá, že čtyři z pěti Čechů za měsíc pořídí 53 fotografií a nahraje v průměru šest videí.

Reklama

Nejnovější průzkum Kingstonu zaměřený na pořizování fotografií a videozáznamů proběhl v březnu 2019 na reprezentativním vzorku 505 internetových uživatelů. Vyplývá z něj, že 82 % Čechů fotografuje alespoň jednou za měsíc. Ti nejaktivnější (7 % z celkového vzorku) dokonce pořídí více než 100 fotografií za měsíc. Většina z nás používá k pořizování fotografií telefon (92 %) a jen třetina (34 %) používá také samostatný fotoaparát.

S rostoucí kvalitou čipů v telefonech také stoupá kvalita fotografií a jejich výsledná velikost v paměti. Tento trend ještě více podtrhuje pořizování videozáznamů. Ty jsou daleko větší objemem dat a Češi jich v průměru natočí 5,6 za měsíc, přičemž průměrná stopáž videa je téměř v polovině případů (47 %) mezi 20 vteřinami a 1 minutou.

Pořídíme přes 50 fotografií měsíčně, tvrdí průzkum
i Zdroj: PCTuning.cz

Videozáznam ale zatím rozhodně není tak rozšířený jako fotografie. Videa pořizuje alespoň jednou za měsíc necelá polovina (48 %) z celkového dotázaného vzorku uživatelů. Druhou nejpočetnější skupinou byla videa od jedné do pěti minut (33 %) a jen 4 % respondentů, kteří natáčejí videa, přesáhnou jejich délkou stopáž 5 minut.

Výzkum pro společnost Kingston Digital na téma fotografie a video realizovala agentura Nielsen Admosphere prostřednictvím internetového sběru (CAWI) v termínu od 13. do 18. března. Analýza se uskutečnila na reprezentativním vzorku 505 respondentů u internetové populace nad 15 let, respondenti jsou součástí Českého národního panelu.

Pořídíme přes 50 fotografií měsíčně, tvrdí průzkum
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: KingstonTZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama