PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Recenze PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty

PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

29. 5. 2022 23:00 19

Seznam kapitol

1. Historické hry, velká násobilka a reálná hodnota 2. Opakovat do zblbnutí? Nemusíte! 3. Kapesní hardware 4. ...a co software? 5. Zábava na cesty

Čínské emulátory se od těch západních liší tím, že si nelámou hlavu ani s emulací platforem, ani s knihovnami her. Takže ke konzolce PowKiddy A20, která umí emulovat i Nintendo 64 nebo Sony PlayStation, dostanete 4000 her. Ano, skutečně ČTYŘI TISÍCE HER!

Reklama

Pokud bych měl konzolce něco vytknout, je to její industriální design. Dominuje funkce a ergonomie je vedlejší, zvláště pokud máte větší ruce. Hrát se na tom dá, ale ergonomie je na úrovni ovladačů k NESu, ne k pozdějším ergonomickým ovladačům.

 To mě přivádí k myšlence, že celé zařízení je vlastně navržené tak, abyste si ho vytáhli a hodinku dvě na něm hráli během cesty, že to není něco určeného k celodennímu hraní. 

Pokud to mám zhodnotit jako celek, přijde mi to jako zajímavý počin pro méně náročné uživatele, kteří si chtějí vyzkoušet starší hry kdekoliv. Je to zařízení jednoduché, spolehlivé a funkční, s obří knihovnou her, které vyhoví v méně náročných situacích. Puristé sáhnou asi po originální konzoli anebo po FPGA emulátoru, ale ty jsou cenově někde naprosto jinde. Na Aliexpresu si za konzolku řeknou o 133 dolarů, což je podle mě cena zcela odpovídající. Za mě je to velmi zajímavý počin, zvláště pokud jste si chtěli vyzkoušet asijské konzolové tituly a neměli jste k tomu příležitost.

 

Konzoli k testu poskytla společnost Tomtop. Koupit si jí můžete za 106,47€ po uplatnění kódu TTVPAG v eshopu ZDE. Doprava je zdarma a Tomtop garantuje doručení bez komplikací s celníky.

 

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Přenosný multiemulátor s obrazovkou
Kompaktní rozměry a nízká hmotnost
Obří knihovna her
Podpora pro ukládání stavů, regulace rychlosti emulace, cheaty
USB-C nabíjení, podpora pro micro SD, micro HDMI
Příznivá cena
Horší ergonomie pro dlouhé hraní
Relativně malá obrazovka
Náročnější emulace narážejí na limity výkonu SoC

Udělené ocenění

PCTuning silver
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama