PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Recenze PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty

PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

29. 5. 2022 23:00 19

Seznam kapitol

1. Historické hry, velká násobilka a reálná hodnota 2. Opakovat do zblbnutí? Nemusíte! 3. Kapesní hardware 4. ...a co software? 5. Zábava na cesty

Čínské emulátory se od těch západních liší tím, že si nelámou hlavu ani s emulací platforem, ani s knihovnami her. Takže ke konzolce PowKiddy A20, která umí emulovat i Nintendo 64 nebo Sony PlayStation, dostanete 4000 her. Ano, skutečně ČTYŘI TISÍCE HER!

Reklama

Takže – jaký je tenhle přenosný herní minijukebox? Jako procesor používá SoC S905D3, což je quadcore A55 doplněné GPU Mali G31 MP2. Jako paměť je tu 2GB RAM DDR4 a jako úložiště čtečka karet micro SD s kapacitou až 256 GB. To je více než dost, dodávaných 4000 titulů nezabírá ani osazenou 64GB kartu. 

Displej je 3,5“ IPS s rozlišením 640×480, které je pro mobilní hraní vyhovující, osazen je konektor micro HDMI pro připojení k televizi. Nutno podotknout, že na hry je někdy lepší pokoukání na větší úhlopříčce, ale tam jsou zase víc vidět nedokonalosti, jako například neplynulý framerate u náročnějších emulací, jako je Sony PlayStation nebo Nintendo 64. Obrazovku bych popsal jako ucházející, ale ne výjimečnou – tohle je levná herní konzolka. Audio trpí víc než video, zvuk je základní a rozhodně se vám vyplatí připojit si do klasického jacku sluchátka.

PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

Celé se to napájí z baterky, kterou dobíjíme přes USB-C. Kapacita baterie stačí podle náročnosti na nějakých 5–6 hodin hraní, dojezd se liší podle toho, jak náročnou emulaci zvolíte. 

PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

Systém vám přitom dovoluje vybrat si z nabídky podle platformy, ale pokud v nabídce chcete jenom listovat, tak je zcela transparentní. Při hraní na místě je asi lepší sáhnout po externím napáječi.

Konstrukce je hranatá, antracitově černá – je opravdu problém na tom vyfotit detaily a v horším než plném světle nepřečtete popisky na tlačítkách, takže je musíte nahmatat. Máme tu analogový i digitální joystick, šest tlačítek, dvě další spouště na dolní hraně zařízení a pak tři tlačítka na ovládání emulace plus Select a Start. 

PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlasitost se ovládá dvěma samostatnými tlačítky na boku, tam najdeme i vypínač. Celé je to postavené na Androidu, krátký stisk znamená Sleep, takže pokud to chcete opravdu vypnout, musíte stisknout a podržet, aby se objevila nabídka Shutdown. 

PowKiddy A20: Herní jukebox na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama