Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče?
i Zdroj: Jakub Fišer
Mobilní zařízení Recenze Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče?

Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče? | Kapitola 3

Jakub Fišer

Jakub Fišer

4. 5. 2023 18:30 8

Seznam kapitol

1. Úvod, obsah balení, design a displej 2. Výkon a výbava, baterie, nabíjení 3. Jak se na telefonu hraje? 4. Fotoaparát, video a závěr

Může být relativně levný telefon s cenovkou pod 10 tisíc korun herní? A je vůbec důležité na to takto nahlížet – není náhodou herní pouze ROG Phone od Asusu a zbytek produkce už jen „jakž takž zvládá hry“? Na tyto otázky se pokusíme odpovědět v recenzi smartphonu Redmi Note 12 Pro+.

Reklama

Jak se na telefonu hraje?

Systém MIUI 14 disponuje speciální funkcí herního režimu Game Turbo. Ten optimalizuje výkon, aby bylo hraní mobilních titulů co nejplynulejší a pro uživatele co nejlepší. Připomíná jakýsi spouštěč, přes který můžete přistupovat k nainstalovaným hrám a rovnou je zapínat.

Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče?
i Zdroj: Jakub Fišer

Game Turbo, jak se funkce nazývá, zároveň umožňuje spustit speciální panel, který zobrazuje FPS, nabízí rychlé přístupy k nastavení, časovači, Wi-Fi, jasu a podobně, ale umí i zobrazit některé aplikace jako plovoucí okna. Teplotu zařízení však nezobrazuje.

Co se zobrazování FPS týká, tak panel Game Turbo trochu lže. Neukazuje totiž, na kolik reálných snímků hra běží, ale kolik by teoreticky běžet mohla. Například Apex Legends Mobile jsem hrál na nejvyšší možné nastavení, které telefon umožnil (Ultra HD), a snímkovací frekvence je tím pádem uzamčena na 40 FPS. Přesto Game Turbo ukazovalo sumy jako 100 FPS, 70 FPS, nebo i 120 FPS.

Rozhraní Game Turbo přímo ve hře
i Zdroj: Jakub Fišer
Rozhraní Game Turbo přímo ve hře

Co se týče samotného hraní, smartphone nedisponuje žádnou vylepšenou haptikou, dotykovými okraji ani speciálním herním příslušenstvím. Sám o sobě se při hraní používá komfortně, lesklá záda jsou na omak příjemná a mobil není těžký, což taktéž kvituji.

Pro lepší představu, jak se telefon chová při opravdovém hraní, nabízím průměrný stav při spuštění nejoblíbenějších her (vždy na maximální možné grafické nastavení):

  • PUBG Mobile (nastavení HDR) – FPS: 43–50, teplota zařízení: 36–38 °C
  • Apex Legends Mobile (nastavení Ultra HD) – FPS: uzamčených 40, teplota zařízení: 34–36 °C
  • Call of Duty Mobile (nastavení High) – FPS: 50–58, teplota zařízení 35–37 °C
  • Real Racing 3 (výchozí nastavení) – FPS: 58–61, teplota zařízení: 34–35 °C

Příjemným překvapením je práce s teplem. Xiaomi se nechlubí žádnou zvláštní chladicí technologií, přesto si Note 12 Pro+ vedl v této disciplíně velmi dobře. Teplota nikdy nepřekonala 40 °C, takže mobil ani nepálí do rukou, maximálně příjemně hřeje.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama