Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče?
i Zdroj: Jakub Fišer
Mobilní zařízení Recenze Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče?

Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče? | Kapitola 4

Jakub Fišer

Jakub Fišer

4. 5. 2023 18:30 8

Seznam kapitol

1. Úvod, obsah balení, design a displej 2. Výkon a výbava, baterie, nabíjení 3. Jak se na telefonu hraje? 4. Fotoaparát, video a závěr

Může být relativně levný telefon s cenovkou pod 10 tisíc korun herní? A je vůbec důležité na to takto nahlížet – není náhodou herní pouze ROG Phone od Asusu a zbytek produkce už jen „jakž takž zvládá hry“? Na tyto otázky se pokusíme odpovědět v recenzi smartphonu Redmi Note 12 Pro+.

Reklama

Fotoaparát a video

Focení určitě není funkcí, po které by hráči ve velkém prahli. Nicméně je dobré vědět, že Redmi Note 12 Pro+ je výborným fotomobilem ve střední třídě. V hlavní roli je totiž 200Mpx fotoaparát s clonou f/1.7 a optickou stabilizací obrazu.

Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče?
i Zdroj: Jakub Fišer

Ten generuje skvostné snímky – ať už zvolíte výchozí rozlišení 12,5 Mpx, anebo plné 200 Mpx (16 320 × 12 240 pixelů). Obrázky mají dostatečnou hloubku ostrosti, věrné barvy a pochválit musím i práci se světlem. A vlastně nemám výhrady ani k práci hlavního foťáku v noci.

Horší je to s dvěma dalšími fotoaparáty, které s 200Mpx okupují zadní fotomodul. Najdeme zde ještě 8Mpx širokoúhlý a 2Mpx makro. Oba bohužel doplácí na nízké rozlišení a zčásti i na absenci stabilizace.

Je tu ještě 16Mpx selfie kamerka, která vlastně nijak zvlášť nepřekvapí, ale určitě nezklame. Umí i režim bokeh a má svižné ostření. Jen pozor, v noci není moc použitelná. Co do videa je tu maximální rozlišení 4K při 30 FPS. Pokud ale máte zájem o stabilnější záběry, doporučuji Full HD 30 či 60 FPS.

Hodnocení a závěr

Redmi Note 12 Pro+ je bezesporu zajímavý smartphone s výbavou (a bohužel i cenou) místy převyšující standardy střední třídy. Na jednom místě tu máte 120W nabíjení, 200Mpx hlavní fotoaparát a k tomu velký displej typu OLED s obnovovací frekvencí 120 Hz.

Recenze Redmi Note 12 Pro+: je tohle levný telefon pro hráče?
i Zdroj: Jakub Fišer

Jak ale obstál coby herní smartphone? Upřímně, herní smartphone to není. Brzdí ho čipová sada, která prostě nedosahuje kvalit Snapdragonů řady 8 nebo Dimensity řady 9000. V každém případě, s ústupky v oblasti grafické stránky (většina her nefunguje v nejvyšším grafickém nastavení) si zahrajete pohodlně.

Pokud byste to s hrami mysleli vážně a neměli 30 a více tisíc korun na skutečné herní mašiny, sáhněte po Poco F4 GT. Toto je ryze herní telefon s výbavou tomu odpovídající a aktuálně jej seženete za necelých 12 tisíc korun. To je jen o 1 500 Kč více, než kolik stojí Redmi Note 12 Pro+.

Redmi Note 12 Pro+

Verdikt

Redmi Note 12 Pro+ je super telefon střední třídy, zaujme třeba 200Mpx fotoaparátem nebo 120W nabíjením. V oblasti hraní ale nestačí na silnější konkurenci, která je dražší jen o pár tisíc korun.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

jednoduchý design
velký displej
slušný reproduktor
výborné chlazení
dobrá výdrž a super-rychlé nabíjení
200Mpx fotoaparát
kvůli absenci výkonu nejde o herní telefon
lesklé tělo se rychle špiní
starší bezpečnostní záplata systému
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama