Novinka Samsung obohatil nabídku univerzálních Smart Monitorů

Samsung obohatil nabídku univerzálních Smart Monitorů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 6. 2021 14:40

Do nabídky nově patří velký model M7 s úhlopříčkou 43 palce (110 cm) a rozlišením UHD. Tenké modely M5 s rozlišením Full HD jsou k dispozici ve velikostech 24, 27 a 32 palců (61, 69 a 82 cm) a v prodeji bude i bílá verze.

Reklama

Vlajková loď v řadě Samsung Smart Monitor, model M7, je nyní k dispozici ve verzi s větší úhlopříčkou 43 palců (110 cm). Monitor má rozlišení 4K, podporuje HDR10 a v jeho slušné výbavě nechybí ani reproduktory. Zajímavostí je dálkový ovladač se solárním panelem, který se podle Samsungu dobíjí i slunečním světlem v místnosti, ale také z elektrických žárovek, případně přes konektor USB-C.

Model M5 je nyní v obou velikostech (27 a 32 palců, tedy 69 a 82 cm) k dispozici i ve stylovém bílém provedení. Nová barevná verze bude slušet zejména moderním interiérům. Novinkou v řadě M5 je verze s úhlopříčkou 24 palců neboli 61 cm s rozlišením Full HD. Zaujmout má zákazníky, kterým by se větší monitor na stůl nevešel. 

Smart Monitor M7 M5 03
i Zdroj: PCTuning.cz
Smart Monitor M7 M5 03

Kromě nových velikostí a designu Samsung představil i řadu nových funkcí. Díky funkci Universal Guide mají uživatelé k dispozici personalizovaná doporučení obsahu na základě svých diváckých preferencí a historie. Aplikace TV Plus by zase měla nabídnout bezplatný obsah.

Oproti minulým verzím se velkého vylepšení dočkal systém hlasové asistence – nepodporuje jen technologii Bixby, ale i jiné asistenční služby, např. Google Assistant či Amazon Alexa. Do aplikace Remote Access pak v červnu přibude funkce PC on Screen.

Smart Monitor M7 M5 04
i Zdroj: PCTuning.cz
Smart Monitor M7 M5 04

Chytré telefony a tablety lze k monitorům připojit jednoduše pomocí funkce Tap View, díky zrcadlení obsahu nebo prostřednictvím technologie Apple AirPlay 2. Systém Samsung DeX umožňuje vytvořit z monitoru externí zobrazovací zařízení využívající všechny funkce telefonu. 

Monitory zároveň podporují aplikace Microsoft 365 , takže uživatelé mohou prohlížet, vytvářet a upravovat dokumenty a ukládat je v cloudu dokonce i bez připojení k počítači – o připojení na internet se postará vestavěné Wi-Fi. Kromě toho k připojení slouží celá řada konektorů a portů včetně USB Type-C , standardních USB portů a Bluetooth 4.2.

V České republice budou nové monitory dostupné od konce června za cenu 14 990 Kč u modelu M70A (43“), bílé verze pak za 8 490 Kč u modelu M50A (32“), 7 490 Kč u modelu M50A (27“) a 4 990 Kč u modelu M50A (24“).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama