Samsung S95B: Nejlepší 55" panel OLED se 4K pro konzole a PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Monitory Recenze Samsung S95B: Nejlepší 55" panel OLED se 4K pro konzole a PC

Samsung S95B: Nejlepší 55" panel OLED se 4K pro konzole a PC | Kapitola 6

Z. Obermaier

Z. Obermaier

23. 12. 2022 05:00 33

Seznam kapitol

1. Zmatek ve značení modelů TV 2. Specifikace a vlastnosti Samsung S95B 3. Na kabelu záleží 4. Herní výbava monitoru a nastavení
5. Pro a proti OLED, odezva panelu 6. Subjektivní hodnocení kvality obrazu 7. Závěr a hodnocení

Samsung uvedl na jaře novou verzi panelů QD-OLED, který je o generace dál, než nabízejí další výrobci. Naprosto dechberoucí obraz, HDMI 2.1 s VRR, 120Hz panel se 4K, dokonalé barvy a HDR. Cena je vysoká, ale stojí to za to!

Reklama

Pokud necháte TV v režimu Standard, jde obraz do modra a barvy jsou velmi přepálené. Za mně nejde o nejlepší režim zobrazení. Tím je režim Filmmaker. Barvy i obraz je pak vyvážený. Tyto volby lze ale použít pouze v režimu TV nebo konzole. V režimu PC máte možnost si zvolit pouze Graphic a Entertain. Obraz je ve všech případech naprosto dechberoucí, hluboká černá a jasné a zářivé barvy. Perfektní je zobrazení stínů a šedé barvy.

Samsung S95B: Nejlepší 55" panel OLED se 4K pro konzole a PC
i Zdroj: PCTuning.cz

V případě klasického HD vysílání je obraz upscalován procesorem na velmi vysoké úrovni. Klasické TV vysílání v 1080p vypadá skvěle i ve 4K. Je vidět, že Samsung je v tomto směru opravdu hodně daleko. A při sledování 4K obsahu z Netflixu s HDR už obraz nemá žádnou chybu. Veškeré barvy včetně bílé jsou naprosto dokonalé. Díky funkci Brightness Peak lze krátkodobě dosáhnout i 1000 nitů. Tmavé scény, které jste dosud na starších TV a monitorech jen stěží detailně viděli, jsou na této TV naprosto dokonalé včetně mnoha detailů.

Jako zobrazovač filmů nemá Samsung S95B chybu. U her to už tak stoprocentní není. Obraz je stále perfektní, ovšem velikost pixelů a OLED struktura RGB bodů dělá svoje. Prvním předpoklad je dívat se z větší dálky, než jste zvyklí z třicetipalcových panelů.

Nejprve k plynulosti obrazu a input lagu. Díky Freesync Premium a G-Sync lze dosáhnout extrémně plynulého hraní. Panel lze dokonce přetaktovat až na 144 Hz a funguje bez problémů. TV obsahuje také speciální procesor, který Samsung nazývá Motion Xcelerator Turbo Pro. Ten se snaží maximálně snížit mazání obrazu a negativní jevy rychlých her. Novinkou je i možnost změny rozlišení ve hrách v poměrech 32:9, 21:9 a 16:9 na jedno kliknutí. To se může hodit.

Podání barev ve hrách s HDR je celkem dost saturované a vyžaduje ruční poladění barevného profilu, Možnosti jsou široké a každý si svůj profil najde. Jinak asi nelze hernímu zobrazení nic vytknout, hrát už z výroby barevně přesaturovaný Cyberpunk 2077 je opravdu zážitek. Z pohledu hráče nemá panel chybu.

Samsung S95B: Nejlepší 55" panel OLED se 4K pro konzole a PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama