Shuttle uvádí dvojici malých PC bez aktivního chlazení založených na Jasper Lake architektuře
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Shuttle uvádí dvojici malých PC bez aktivního chlazení založených na Jasper Lake architektuře

Shuttle uvádí dvojici malých PC bez aktivního chlazení založených na Jasper Lake architektuře

David Jiránek

David Jiránek

16. 11. 2021 16:30

Dva nové modely od Shuttle mají objem pouhých 1,3 litru a neobsahují žádné větráčky. Ve výbavě jim nechybí 4G modul a možnost vzdáleného zapnutí.

Reklama

Společnost Shuttle představila dva barebone počítače, které se využijí zejména v podnikové sféře. Doménou modelů DL20N a DL20N6 je objem pouhých 1,3 litrů a možnost nepřetržitého provozu bez aktivního chlazení. V těle zařízení nenajdeme žádný větráček, který by chladil zejména 10nm čip s architekturou Jasper Lake od Intelu.

Mezi další přednosti obou modelů patří možnost zapnutí na dálku a podpora 4G sítí. O konektivitu se dále stará trojice výstupů na monitory v podobě VGA, DisplayPortu a HDMI. Nechybí dva COM konektory, USB 3.2 Gen 2 s rychlostí 10 Gb/s a M.2 2280 slot. Na těle najdeme i ethernet port. Oba počítače lze přimontovat pomocí VESA rozhraní.

Hlavním rozdílem mezi DL20N a DL20N6 je procesor. Slabší DL20N využívá Intel Celeron N4505, který si podle výrobce připsal 2367 bodů v PassMark CPU Marku. Lépe vybavený DL20N6 dostal Intel Pentium Silver N6005 a v CPU Marku dosáhl na 4143 bodů.

Počítače díky malým rozměrům a absenci ventilátorů naleznou řadu využití v méně hostinných prostředích i prostorech, kde je nutné zachovat nízkou hlučnost.

Cena startuje na 231 euro za DL20N a 281 euro za DL20N6.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama