Starfield se může nehezky prodražit. Před hraním si máte vylepšit počítač, radí Bethesda
i Zdroj: Bethesda / Starfield press kit
Hardware Novinka Starfield se může nehezky prodražit. Před hraním si máte vylepšit počítač, radí Bethesda

Starfield se může nehezky prodražit. Před hraním si máte vylepšit počítač, radí Bethesda

Jakub Fišer

Jakub Fišer

7. 9. 2023 16:00 45

Herní událost roku je tady, vesmírné RPG obřích rozměrů jménem Starfield konečně vyšlo. Stovky tisíc hráčů se již chystají usednout ke hře a pustit se do takřka nekonečného vesmíru. Šéf Bethesdy však varuje, že hru nebude jednoduché rozjet a fanoušci by si měli připravit rozpočet na update hardwaru.

Reklama

Připravte své PC na Starfield

„Co jsme udělali, funguje skvěle. Je to hra pro PC ‚nové generace‘. Opravdu tlačíme na technologie, takže pro tuto hru možná budete muset upgradovat svůj počítač, ale je v ní spousta skvělých věcí a fanoušci reagují úžasně,“ prozradil Todd Howard, šéf vývoje Starfieldu a také šéf celé Bethesdy.

Co to znamená v praxi? Starfield je extrémně graficky a výpočetně náročná hra, dost možná jedna z vůbec nejnáročnějších dnes. Pokud si tedy chcete toulky vesmírem užít s pořádnými detaily a při víc jak 30 snímcích za sekundu (fps), měli byste se podívat po speciálních grafických modifikacích, jako je Nvidia DLSS 2, DLSS 3 nebo Intel XeSS.

AMD rozdává k procesorům a grafickým kartám hvězdné RPG od Bethesdy, Starfield
i Zdroj: Bethseda

AMD rozdává k procesorům a grafickým kartám hvězdné RPG od Bethesdy, Starfield

Zájemci vyhlížející nové procesory a grafiky od AMD mohou při nákupu v následujících týdnech využít speciální akci, při…

11. 7. 2023 18:00
69

Anebo můžete vylepšit hardware svého počítače. K doporučeným hardwarovým požadavkům dle Steamu patří Windows 10 nebo 11, procesor AMD Ryzen 5 3600X nebo Intel Core i5-10600K, 16 GB paměti RAM, grafika AMD Radeon RX 6800 XT či Nvidia GeForce RTX 2080, 125 GB volného místa na disku na SSD disku.

Nejde sice o to úplně nejdražší herní železo, které dnes můžete sehnat. Přesto vás takový upgrade může vyjít i na více než 10 tisíc korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama