SteelSeries Arctis Nova 5: Bezdrátový herní headset, co se hodí na vše a ke všemu
i Zdroj: Redakce PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze SteelSeries Arctis Nova 5: Bezdrátový herní headset, co se hodí na vše a ke všemu

SteelSeries Arctis Nova 5: Bezdrátový herní headset, co se hodí na vše a ke všemu | Kapitola 7

David Švrček

David Švrček

17. 6. 2024 12:00 4

Seznam kapitol

1. Parametry, Konstrukce 2. Konektivita, latence a kompatibilita 3. Aplikace a software 4. Mikrofon
5. Zvuk a měniče 6. Výdrž, baterie a nabíjení 7. Závěrečné zhodnocení

Herní sluchátka, která jsou lehká, pohodlná, elegantní a hlavně, na první pohled nepůsobí vůbec jako herní? Podívejme se na nový headset SteelSeries Arctis Nova 5, které se přizpůsobí každé hře a každému zařízení, na kterém je použijete.

Reklama

Co k headsetu SteelSeries Arctis Nova 5 říci závěrem? Jedná se v součtu o velice sympatický kousek, kterému nelze nic zásadního vytknout. Jasně, drobnosti se vždycky najdou, nikdo a nic není dokonalé. Pokud sháníte multiplatformní headset, který bude vypadat na hlavě vypadat dobře, nebude nijak extravagantní a bude velice pohodlný, navíc s dobrým zvukem ve vztahu k ceně, vymakaným softwarem a dlouhou výdrží baterie, tak směle do něj. Nenašel jsem sebemenší důvod tvrdit, že se mi sluchátka nepoužívala dobře, nebo vám je nedoporučit. 

Čelní pohled
i Zdroj: PCTuning.cz
Čelní pohled

Když se zamyslím nad cenou, při 3 490 Kč  spadají do cenové kategorie nepříliš levných sluchátek, ale do high endu mají daleko, zkrátka jde o kompromis. Myslím si, že jejich vlastnosti tomu odpovídají. Nabízejí funkce drahých sluchátek s lehkými omezeními, a na svou třídu dobré zvukové podání. 

Pokud pohlédneme ke konkurenci, ta je opravdu drsná a rozhodně to Arctisům nedá zadarmo. Jako vcelku silný soupeř se zdají být třeba HyperX CloudX Flight. Pokud však finanční prostředky na taková sluchátka máte a zaujala vás, rozhodně jejich koupí neuděláte chybu. 

Na druhou od nich nemůžete čekat, že by nějak výrazně vyčnívala, jsou to zkrátka spolehlivá sluchátka za tři a půl tisíce. Kdybych je ale viděl na pultu obchodu s nějakou konkurencí, asi bych si neřekl: „hele, tahle jsou z nich suverénně nejlepší, beru“. Oproti konkurenci nemají nějakou zásadní přednost navíc. Nabízejí dobrý mix vlastností za dobrou cenu, ale nesnaží se nějak agresivně soupeřit s konkurencí, spíše rozšiřují stávající nabídku.

SteelSeries Arctis Nova 5

Verdikt

SteelSeries Arctis Nova 5 jsou slušnými sluchátky s vlastnostmi, které zalichotí nejednomu uživateli. Musím pochválit minimalistické a elegantní zpracování, velmi propracovaný software, dlouhou výdrž baterie či velmi dobrý zvuk. Až na pár drobností se vážně jedná o headset, kterému toho nemohu moc vytknout a jeho koupí rozhodně neuděláte chybu.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Dlouhá výdrž baterie
Minimalistické zpracování bez extravagance
Propracovaný software
Lehká konstrukce a pohodlné nošení
Špatně zvolený tvar donglu USB-C
Kolečko pro ovládání hlasitosti a hlavový most nemá fyzickou odezvu
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama