Test skříně Corsair 7000D AIRFLOW
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Recenze Test skříně Corsair 7000D AIRFLOW

Test skříně Corsair 7000D AIRFLOW | Kapitola 2

Petr Kupský

Petr Kupský

29. 6. 2021 18:00 9

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Exteriér 4. Prachové filtry 5. Interiér – levá strana
6. Interiér – pravá strana 7. Demontáž 8. Příklad montáže – deska, disky, zdroj 9. Příklad montáže – chladič, grafika, dokončení 10. Hodnocení a závěr

Hledáte prostornou počítačovou skříň s dobře větraným interiérem? Potřebujete do ní současně osadit dva nebo tři velmi dlouhé radiátory vodního chlazení? Spokojíte se pouze s pořádně silnými plechy? Vyžadujete nadčasový design bez výstřelků? Tak přesně pro vás je zde novinka výrobce Corsair, která právě prošla našim podrobným testem.

Reklama

Balení

V souladu se zavedenými firemními standardy byla skříň Corsair 7000D AIRFLOW zabalena do krabice z papírového kartonu s přírodním povrchem a jednobarevným potiskem. Kromě jednoduché kresby a modelového označení na čele krabice náš pohled okamžitě upoutá červená nálepka upozorňující na hmotnost zásilky převyšující hranici 15 kg.

Test skříně Corsair 7000D AIRFLOW
i Zdroj: PCTuning.cz

A skutečně tam ta nálepka není jen pro srandu králíkům. Po předchozí zkušenosti s modely 4000D a 5000D jsem u modelu 7000D (o pár centimetru většího) nečekal žádné překvapení, takže jsem byl skutečnou hmotností balíku docela zaskočený a pěkně to se mnou na schodech zamávalo.

„Sakra, co mně do té krabice přibalili? Že by komponenty pro novou testovací sestavu?“ napadlo mne a hned jsem hledal něco ostrého na otevření balíku, jehož celková hmotnost lehce převyšovala 21 kg a byla tudíž na prázdnou počítačovou skříň až podezřele vysoká.

No nic, testovací sestava zůstává i nadále beze změny, neboť veškerá ta kila jdou na vrub samotné skříně a jejího příslušenství. Každopádně to naznačuje, že na kvalitě konstrukčních materiálů se patrně nijak nešetřilo.

Test skříně Corsair 7000D AIRFLOW
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba boky krabice přináší přehled vybraných technických parametrů skříně v jedenácti jazycích, kótovaný výkres a nálepku identifikující modelové provedení. K červené výstražné tabulce zde přibyla ještě žlutá, která nás nabádá k manipulaci za pomoci druhé osoby. Dvacet kilo by neměl být pro jednoho chlapa žádný problém, ale přiznávám, že s rozpaženýma rukama to stěhování do patra nebylo vůbec příjemné a nějakou pomocnou ruku bych docela rád uvítal.

Zadní stěnu krabice zdobí kresba skříně rozložené na jednotlivé konstrukční díly, doplněná výčtem nejdůležitějších vlastností opět v jedenácti světových jazycích. Nechybí ani již v pořadí čtvrtá červená výstražná nálepka (ta třetí se nachází na stropě krabice).

Test skříně Corsair 7000D AIRFLOW
i Zdroj: PCTuning.cz

Velmi kvituji, že výrobce namísto polystyrénu použil pro ochranu skříně lepené profily z pružné pěnové hmoty, zřejmě na bázi PE. Tento materiál nedrolí a díky vyšší pružnosti lépe tlumí nárazy. O tom, že se s balíkem zacházelo dost nešetrně, svědčí několik viditelných průrazů kartonu. Přesto skříň žádným poškozením neutrpěla.

Test skříně Corsair 7000D AIRFLOW
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama