Uniká podoba špičkových sluchátek Sony WH-1000XM5, nabídnou upravený vzhled a delší výdrž
i Zdroj: TechnikNews
Novinka Uniká podoba špičkových sluchátek Sony WH-1000XM5, nabídnou upravený vzhled a delší výdrž

Uniká podoba špičkových sluchátek Sony WH-1000XM5, nabídnou upravený vzhled a delší výdrž

David Jiránek

David Jiránek

25. 4. 2022 16:00 2

Jeden z nejlepších modelů sluchátek se brzy dočká nástupce. Vlajková loď od sony z řady WH-1000XM získá delší výdrž a lehce vylepšený design. Výrobce připravuje i nová bezdrátová špuntová sluchátka LinkBuds S.

Reklama

Náhlavní sluchátka Sony WH-1000XM si už řadu let odnášejí jednu pochvalu za druhou díky své pohodlnosti, kvalitnímu zpracování a zejména aktivnímu potlačení okolního hluku. Zejména poslední bod patří k doméně headsetu. Nová generace by podle nejnovějšího úniku informací měla přinést také upravený vzhled a delší výdrž na baterii.

Připravovaný model WH-1000XM5 má nabídnout až 40 hodin na baterii, tedy o 10 hodin více než předchůdce. S tím se pojí i o půl hodiny delší nabíjení, které nyní zabere celkem 3,5 hodiny. Zachováno bylo USB-C i 3,5 mm jack. Stejně tak bezdrátová konektivita pomocí Bluetooth 5.2.

Lehce pozměněný design je vidět zejména na hlavovém mostě, který je nyní podstatně užší. Na obrázcích lze zpozorovat polstrování, které bude hrát při takto úzké konstrukci výraznou roli. Sony přepracovalo i vzhled samotných mušlí. Sluchátka tak působí minimalistickým dojmem.

Únik informací hovoří také o plně bezdrátových špuntových sluchátkách LinkBud S s produktovým označením WF-LSN900. Mělo by jít o levnější verzi WF-1000XM4 se speciální funkcí umělé inteligence, která bude sama přepínat režimy potlačení okolního hluku. K dispozici jsou také obrázky dvou barevných variant.

Datum vydání ani ceny neznáme. Náhlavní sluchátka WH-1000XM4 se aktuálně prodávají za 7 999 Kč, novinka bude s cenovkou jistě o něco výše. Naopak špunty WF-1000XM4 seženete za 5 249 korun a varianta LinkBud S by měla být o něco levnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama