Zátah proti těžařům na Ukrajině: skoro 4000 zabavených PS4 a 500 grafických karet
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Zátah proti těžařům na Ukrajině: skoro 4000 zabavených PS4 a 500 grafických karet

Zátah proti těžařům na Ukrajině: skoro 4000 zabavených PS4 a 500 grafických karet

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 7. 2021 09:34

Ukrajinská bezpečnostní služba (SSU) zakročila proti těžařům a výsledkem bylo 50 zabavených procesorů, 500 grafických karet a různých dokumentů a také 3 800 konzolí PlayStation 4, na kterých se podařilo rozběhat algoritmy pro těžbu digitálních tokenů. Upozornil na to server techPowerUp!

Reklama

Zátah byl proveden ve městě Vinnycja, kde nelegální farma využívala velké množství elektřiny. Podle SSU těžaři založili provoz v bývalém skladu ukrajinského poskytovatele elektrické energie Vinnytsiaoblenergo. Nelegálne se přitom připojili k elektrické síti společnosti, aby měli elektřinu zadarmo. Vyšetřovatelé už spočítali, že každý měsíc nakradli elektřinu zhruba za 5 až 7 milionů hřiven (4 až 5,6 milionu korun).

Těžaři na Ukrajině
i Zdroj: PCTuning.cz
Těžaři na Ukrajině

Závěrem dodejme, že ukrajinský parlamentní orgán, Nejvyšší rada, schválil nedávno zákon o platebních službách, který zavádí digitální hřivnu jako platební standard. Ukrajina se tak stala jednou z mála zemí, které zákon o uznání CBDC přijaly. Její vrcholní představitelé už dali několikrát najevo, že mají velký zájem o digitalizaci své ekonomiky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama