Zeptali jsme se ChatGPT na výhody NordVPN, reflektují realitu?
i Zdroj: NordVPN
Novinka Zeptali jsme se ChatGPT na výhody NordVPN, reflektují realitu?

Zeptali jsme se ChatGPT na výhody NordVPN, reflektují realitu?

Komerční sdělení
16. 3. 2023 18:00

Copywriter se nechtěl pustit do práce, tudíž jsme oslovili nikdy nespící umělou inteligenci v podobě ChatGPT. Jak si poradila s úkolem vytvořit článek o NordVPN?

Reklama

Zadání bylo jednoduché, vytvořit článek, který shrnuje výhody NordVPN. Celkem obyčejný úkol by znamenal vzít nosné body služby a rozepsat je do několika odstavců. Proč ale tento úkol nesvěřit umělé inteligenci?

Otázka na ChatGPT byla následující: Napiš mi 5 největších důvodů, proč používat VPN službu od NordVPN.

Po chvilce přemýšlení přišla odpověď. Na prvním místě bylo zabezpečení a soukromí. “NordVPN nabízí silné šifrování a ochranu před útoky hackerů, takže můžete být jisti, že vaše data jsou v bezpečí. Navíc NordVPN nesbírá žádné logy o vašem online chování, takže vaše soukromí je chráněno.”

Zeptali jsme se ChatGPT na výhody NordVPN, reflektují realitu?
i Zdroj: NordVPN

První bod je pravdivý. VPN si udržuje “no-logs policy”. Služba se totiž hlásí k uzemí Panamy, kde tamní zákony nevyžadují zachování osobních dat. NordVPN také opravdu využívá šifrování při komunikaci mezi VPN a vašim zařízení.

“Globální pokrytí: NordVPN má více než 5 500 serverů v 59 zemích, což vám umožňuje připojit se k internetu odkudkoli na světě a mít přístup k obsahu, který by jinak nebyl dostupný v vaší oblasti.”

Zde se dostáváme k lehce zastaralým údajům. Podle webu NordVPN služba nabízí již 5505 serverů v 60 zemích světa. Na webu dokonce naleznete jejich výpis. V USA jich je 15, v Německu 2 servery, ten v Česku je umístěn v Praze.

Zeptali jsme se ChatGPT na výhody NordVPN, reflektují realitu?
i Zdroj: NordVPN

“Rychlost: NordVPN nabízí rychlou rychlost připojení k internetu, takže můžete streamovat videa, hrát hry a prohlížet si internet bez zpoždění.”

Prohlížet si internet bez zpoždění je krkolomný popisek, nicméně nízký ping vás bude zajímat spíše u her. Navíc ping není přímo spojen s rychlostí. Co se konkrétních rychlostí týče, záleží to na daném serveru. Podle NordVPN ovšem není problém se dostat řádově na stovky megabitů za sekundu.

"Podpora: NordVPN nabízí 24/7 podporu prostřednictvím live chatu, takže pokud máte nějaké dotazy nebo problémy, můžete se obrátit na odborníky, kteří vám pomohou."

Zeptali jsme se ChatGPT na výhody NordVPN, reflektují realitu?
i Zdroj: NordVPN

Tady není co namítnout. NordVPN opravdu nabízí nonstop podporu prostřednictvím živého chatu, emailu i centra s nápovědou.

"Příznivé ceny: NordVPN nabízí cenově dostupné plány, které jsou vhodné pro různé potřeby a rozpočty. Navíc, pokud se rozhodnete prodloužit svůj plán na delší dobu, můžete ušetřit ještě více peněz."

Příznivé ceny jsou relativní vzhledem ke konkurenci. Nicméně je pravda, že si můžete vybrat plán podle potřeby a rozpočtu. Dlouhodobější plány bývají v přepočtu na měsíc levnější.

ChatGPT zmínil řadu důležitých bodů, avšak zde chybí například podpora pro většinu platforem, funkce Kill Switch a řada pokročilejších prvků, které NordVPN odlišují od konkurence. Copywritera tak společnost vyhazovat nemusí, přesto je odpověď umělé inteligence až děsivě dobrá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama