acer-travelmate-2413lmi-levny-notebook-pro-studenty-nebo-do-kancelare
Mobilní zařízení Článek ACER TravelMate 2413LMi - levný notebook pro studenty nebo do kanceláře?

ACER TravelMate 2413LMi - levný notebook pro studenty nebo do kanceláře? | Kapitola 6

Kuchař Martin

Kuchař Martin

26. 1. 2006 01:00 61

Seznam kapitol

1. První seznámení a technické parametry 2. Design a ergonomie 3. Testy - procesor a operační paměť 4. Testy - Grafická jádra 5. Testy - pevný disk a výdrž baterie 6. Závěr

Společnost ACER jistě netřeba představovat. Kdo by neznal její produkty z oblasti notebooku či LCD panelů. My se dnes podíváme na notebook z low-endové řady, který se svými parametry a cenou hodí zejména pro nepříliš majetné studenty a nebo na běžnou kancelářskou práci. Uvidíte také, že dnes notebook již opravdu není synonymem vysoké ceny.

Reklama

ACER TravelMate 2313LMi je zajímavá volba v oblasti low-end segmentu. Bohužel ale kvůli několika nevhodným kompromisům není asi zrovna tou nejlepším řešením. Především velice krátký provoz na baterii jej značně omezuje - nižší výkon a nepříliš robustní provedení se dá vždy nějak oželet ale pokud vám notebook vypne uprostřed práce, pak to může být velice nepříjemné.

ACER TravelMate 2413LMi - levný notebook pro studenty nebo do kanceláře?
i Zdroj: PCTuning.cz

Co bych pochválil je vyvedení portů na levou a zadní stranu - už se nebude tolikrát stávat, že vám při práci s myší bude zavazet flash disk, kablík od síťové karty apod. Optickou mechaniku přeci jen není požívána až tak často a při vysouvání a vkládání médií stejně nepracujete s myší..

Pokud tedy vše shrnu, tak za cenu těsně pod dvacet tisíc získáte notebook, který je směsí zajímavých kompromisů. Mnoha uživatelům jistě slabší výdrž na baterii vadit nebude avšak dle mého je to nepříliš vhodné. Na druhou stranu ale získáte dostatečný výkon pro jakoukoliv kancelářskou práci.

ACER TravelMate 2413LMi

Klady Zápory
+ přijatelná cena- velký lem kolem TFT
+ povedená klávesnice- podprůměrná výdrž baterie
+ vyvedení portů- horší reproduktory
+ ventilátor vzadu 

Orientační cena: 19 200,- bez DPH


Notebook Acer TravelMate 2413LMi zapůjčila firma LEVI International a.s.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama