aopen-ak79d-1394-dalsi-nforce-2-v-rade
Hardware Článek Aopen AK79D-1394: další nForce 2 v řadě

Aopen AK79D-1394: další nForce 2 v řadě | Kapitola 6

Eagle

Eagle

13. 5. 2003 00:00 24

Seznam kapitol

1. Aopen AK79D-1394 2. Rozvržení a konektory 3. BIOS, SilentTek 4. WinFlash se vrací ze záhrobí? / Stabilita 5. Testy 6. Závěr

AOpen je firma, která je ve světě i u nás známá již poměrně dlouho. Její výrobky byly vždy považovány za jakýsi střed kvality. Nikdy nedosahovaly renomé firem jako Abit nebo Asus, ale zase na druhou stranu tak špatnou pověst jako ECS, Matsonic a podobné firmy neměly. Dalo by se říct, že AOpen byl průměr. Dnes přinášíme recenzi desky s čipsetem nForce 2 - bude snad tato jiná než onen pověstný průměr nebo se AOpen vzpamatoval a připravil něco extra?

Reklama
Aopen AK79D-1394: další nForce 2 v řadě
i Zdroj: PCTuning.cz

V 3DMarku jsou všechny desky více méně vyrovnány, tentokrát ovšem vítězí Leadtek.

Aopen AK79D-1394: další nForce 2 v řadě
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve hře Return to Castle Wolfenstein se o první místo dělí AOpen a Leadtek, Abit je velmi těsně následuje.

Závěr

AOpen AK79D-1394 je deska, která mezi konkurencí ničím nevyniká - snad až na možnost nastavení rychlosti větráků přímo v BIOSu technologií ne-nepodobnou Asusímu Q-Fan. V ostatních parametrech je to, stejně jako AOpen desky vždycky byly, průměr. V některých věcech deska boduje (pasivní chlazení south bridge), jinde naopak zaostává (procedura flashování BIOSu, manuál, absence položky volby agresivního časování FSB v BIOSu). I u této desky je prostě sem tam vidět nějaká ta nedomyšlenost. No a protože konkurence je mezi nForce 2 deskami veliká a ceny vcelku podobné, spíše bych běžným uživatelům doporučil minule recenzovaný Leadtek, který na mě přeci jenom udělal o něco lepší dojem. Koupí AOpenu ovšem chybu také asi neuděláte, problémů s ní určitě bude méně než s kdejakými deskami s VIA čipsety. nForce 2 je prostě nForce 2, na něm se toho až tak moc zkazit nedá.

Eagle

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama