Apple opět čaroval: nový iPhone 15 Pro má lepší ray tracing než váš počítač
i Zdroj: Apple
Článek Apple opět čaroval: nový iPhone 15 Pro má lepší ray tracing než váš počítač

Apple opět čaroval: nový iPhone 15 Pro má lepší ray tracing než váš počítač | Kapitola 3

David Jiránek

David Jiránek

12. 9. 2023 22:10 41

Seznam kapitol

1. Hodinky Apple Watch S9 a Apple Watch Ultra 2 2. iPhone 15 a 15 Pro 3. Další USB-C příslušenství a karbonová neutralita

Apple si již tradičně v září svolává novináře i fanoušky na svoji konferenci. Letošní Keynote se točila okolo nových modelů iPhonu a hodinek Apple Watch. Došlo na titan, ray tracing, gesta nebo USB-C.

Reklama

AirPods Pro

Apple vyměnil také konektor u krabičky s AirPods Pro. Lightning je tak oficiálně mrtev a veškeré nové produkty už nabijete univerzálním USB-C konektorem.

Apple opět čaroval: nový iPhone 15 Pro má lepší ray tracing než váš počítač
i Zdroj: Apple

Jinak se sluchátka nemění. S verzí iOS 17 dostanou například adaptivní zvuk a detekci konverzace. Oproti předchozí generaci Apple vylepšil aktivní potlačování hluku nebo přidal repráček pro snadnější nalezení pouzdra. Kromě USB-C lze stále využít bezdrátové nabíjení.

Apple u drátový sluchátek EarPods nově nabízí variantu s USB-C za cenu 590 korun, tedy stejně jako u Lightningu. Využít lze také univerzální adaptér z Lightningu na USB-C za 890 korun.

Karbonová neutralita

Velkou část prezentace Apple věnoval ekologii a karbonové neutralitě, kterou hodlá splnit v rámci firmy a všech výrobků do roku 2030. Už nyní se značná část produktů tvoří z recyklovaných materiálů.

Výroba a používání Apple Watch využívá 100% čistou energii. Apple totiž předpokládanou spotřebu při nabíjení dorovnává tvorbou ze svých ekologických zdrojů. Celkem 30 % hmotnosti hodinek tvoří recyklované materiály. K přepravě se využívá jen z 50 % letecká doprava. Snížení emisí z každého modelu tak kleslo o 75 %. Recyklované materiály najdeme i v různých řemíncích.

Klíčové komponenty nové řady hodinek Apple Watch jsou vyráběny z recyklovaných materiálů, včetně 100% recyklovaného hliníku v případě Apple Watch Series 9.
i Zdroj: Apple
Klíčové komponenty nové řady hodinek Apple Watch jsou vyráběny z recyklovaných materiálů, včetně 100% recyklovaného hliníku v případě Apple Watch Series 9.

Od roku 2018 využívají kanceláře společnosti, datová centra a prodejny Applu výhradně energii z obnovitelných zdrojů. Celkem takto Apple s dodavateli vyrábí přes 15 gigawattů po celém světě. Do tohoto programu se navíc zapojilo přes 300 dodavatelů, tedy přes 90 % veškerého objemu výroby Applu.

Kožená pouzdra nově nahradí materiál zvaný FineWoven tvořený z 68 % recyklovanými materiály. Na dotek připomíná semiš, je leklý a hebký. Apple z něj vyrobí MagSafe obaly, peněženky a řemínky s magnetickým zapínáním a přezkou.

Do roku 2025 hodlá Apple využívat na výrobu klíčových komponent výhradně recyklované materiály. To zahrnuje i 100% recyklované magnety ze vzácných zemin nebo vůbec první použití 100% recyklovaného kobaltu v bateriích iPhonů 15 a hodinek Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. Do stejného roku firma přejde na bezplastové obaly.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama