belkin-nostromo-n52te-hrdy-nastupce
Hardware Článek Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce

Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce | Kapitola 6

Filip Eckstein

Filip Eckstein

8. 9. 2008 01:00 8

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Design, první dojem a close-look 3. Ergonomie "na entou" 4. Tlačítka a provedení 5. Software 6. V praxi a závěr

Legenda, která neumírá. Ano, i tak by se dal popsat jeden z nejpopulárnějších "gamepadů" dnešní doby. Ani tak však společnost Belkin neponechala nic náhodě a svěřila vývoj nového modelu zkušenějším - firmě Razer. Jak si druhá generace legendárního Nostroma vede v praxi se dozvíte v dnešní recenzi.

Reklama

Herní praxe

V praxi si druhá generace legendárního Nostroma n52 vede velice dobře. Ačkoliv je třeba zvykání věnovat trošku více času, než je obvyklé, jistě nikoho tento gamepad nakonec nezklame. Špatně na tom není ani co se týká žánrů, v nichž jej můžete užít. Zahrajete si s ním jak FPS, sportovní hry nebo strategie, tak dokonce i závody, případně pak letecké simulátory. Větší problém bych viděl u RPG, kde je nutné ručně nakonfigurovat skutečně řadu kláves. A mnohdy ani zde jich 14 nestačí.

V praxi z toho ale stejně nejlépe vychází právě FPS a závodní hry. Držení ovladače je poměrně pohodlné, ačkoliv po delším hraní cítíte jemné "otupení" v oblasti paže. V první řadě však záleží na zvyku. Ovladač jsem testoval dva týdny a opravdu solidně jsem se ho naučil ovládat teprve po několika dnech.

Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce
i Zdroj: PCTuning.cz


Ovladač padne jako ulitý.

Hodnocení a závěr

Podrtženo sečteno - pokud jste milovníky FPS počítačových her a nebude vám líto dvanácti set korun, za které lze nové Nostromo n52te pořídit, jistě není na současném trhu lepší volby. Musíme si ale položit jednu zásadní otázku - vyplatí se investovat do speciálního herního ovladače, nebo je lepší si trošičku připlatit a mít tak rovnou kompletní herní klávesnici? Takovou klávesnici dnes pořídíme v cenových relacích zhruba od 1200 do 2000 Kč, a to se cenově od nového Belkina zase až tak výrazně neliší.

Na druhou stranu, Belkin svými čtrnácti makro klávesami, d-padem, třemi on-board profily a speciálním ergonomickým tvarováním jistě mnoho levnějších herních klávesnic předčí.

V případě, že hraní počítačových her věnujete více času, koupí nového nostroma určitě neprohloupíte. Nadšení by však mohli být i občasní hráči. Výhodou je koneckonců i jeho mobilita.

Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce
i Zdroj: PCTuning.cz

KLADY

ZÁPORY

+ vyřešena většina problémů, jimiž byla postižená předchozí generace- umístění d-padu vzhledem k mezerníku
+ ergonomické řešení- nevyužitelné skrolovací kolečko
+ ideální pro FPS a závodní hry- ostré diody profilů
+ kvalitní provedení- cena
+ 14 makro kláves 
+ výborný software
Belkin Nostromo n52te - hrdý nástupce
i Zdroj: PCTuning.cz


Belkin Nostromo n52te je nyní v duchu Razeru zase o kousek lepším herním ovladačem

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama