CoolerMaster HAF 922 - Kvalitní skříň za dobrou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek CoolerMaster HAF 922 - Kvalitní skříň za dobrou cenu

CoolerMaster HAF 922 - Kvalitní skříň za dobrou cenu | Kapitola 4

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 10. 2009 03:00 12

Seznam kapitol

1. Představení 2. Exteriér skříně 3. Interiér skříně 4. Chlazení a hlučnost 5. Zhodnocení a závěr

Společnost CoolerMaster je v našich krajích proslulá hlavně díky sérii levných a na svou kategorii solidně konstruovaných skříní řady Elite. To ale pochopitelně není jediná série v jejich nabídce. Dneska si představíme model o něco dražší, ale tomu také odpovídá jeho konstrukce a vybavení. Bude se vám líbit?

Reklama

Chlazení

CoolerMaster HAF 922 - Kvalitní skříň za dobrou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Chlazení je v základu řešeno třemi ventilátory a většinu z vás určitě potěší, že se připojují přes 3pin a tudíž je můžete libovolně regulovat. V příslušenství dokonce najdeme redukce ze 3pinu na 4pin Molex pro všechny základní ventiálory. Vpředu je 200mm červeně podsvícený ventilátor, který se točí rychlostí 700 ot./min. Ten má za úkol nasávat do casu studený vzduch a navíc ochlazovat pevné disky. Výrobce uvádí jeho hlučnost 19dB. Ten lze vyměnit za libovolný 120mm nebo 140mm. Dále máme nahoře další 200mm ventilátor, který už není podsvícený a navíc díky fyzikálním zákonům, kdy teplý vzduch stoupá vzhůru, vyhání teplý vzduch ven. Ten by se měl točit rychlostí 700 ot./min. ale mě se točil rychleji, konkrétně 900 ot./min. Jeho hlučnost je stejná, tedy 19dB. Místo něho můžete dát dva 120mm ventiálory podle sebe. Nakonec tu máme outtake ventilátor o velikost 140mm, s rychlostí 1200 ot./min. a hlučností pouhých 17dB. CoolerMaster vám také dává volnou ruku v konání dalšího chlazení a to v podobě dvou 120mm nebo jednoho 200mm, které můžete umístit do bočnice, nebo jeden 120/140mm na dno skříně.

CoolerMaster HAF 922 - Kvalitní skříň za dobrou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

- Pro zvětšení klikněte na obrázek -

Teplotní testy probíhaly podle metodiky na první straně. Teď si ukážeme, jak dopadla proti skříni Thermaltake VG1000BNS Wing RS100, která bude také brzy zde na PCTuningu.

CoolerMaster HAF 922 - Kvalitní skříň za dobrou cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak vidíme, HAF 922 dopadl o kousek lépe než ThermalTake. Navíc TT má v základu hlučné ventilátory, jak se dozvíte v příští recenzi. Takže tady vyhrál jednoznačně CoolerMaster a jeho HAF 922.


 

Hlučnost

CoolerMaster dělá poměrně tiché a zároveň kvalitní ventilátory. To dokazuje i tato skříň, kde nejvíce byla slyšet grafická karta a po ní chladič na procesoru. Přední ventilátor je doslova neslyšný, ikdyž byste dali ucho úplně k němu. Od horního ventilátoru je slyšet pouze aerodynamický hluk od perforace, takže také žádný rušivý element. Nejhorším ze tří základních ventilátorů je ten vzadu. U něho jsou slyšet ložiska nebo rotorek, ale není to slyšet více než 10cm od něj.

Podobná situace je i s disky, což jsem byl překvapen. Čekal jsem že takové připevnění pevných disků přes poměrně křehký plastový šuplíček nebude moc efektivní, ale mýlil jsem se. Mírné vibrace jsem zaslechl když jsem něco hledal na disku nebo podobně.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama