Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů | Kapitola 4

Jan Preclík

Jan Preclík

3. 9. 2021 14:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software 4. První kontakt
5. Software a poslech hudby 6. Hraní na PC a PlayStationu 7. Baterie a verdikt

V dnešním článku zblízka omrkneme novinku od amerických námořníků z Corsairu. Jejich nový bezdrátový headset vyšší střední třídy míří na hráče, kteří si potrpí jak na herní poziční trekování, tak i na slušné zvukové podání hudby a filmů. Nejen fandy Corsairu ale upoutá také kvalitním dílenským zpracováním. Konkurence by měla minimálně zbystřit nebo se rovnou začít bát.

Reklama

Když jsem vzal headset poprvé do rukou, nevyhnul jsem se porovnání váhy se svým oblíbeným kouskem od Kingstonu HyperX Cloud Flight S, který je s hmotností 320 gramů o necelých pět deka lehčí. Rozdíl padesáti gramů jsem ale prakticky vůbec nezaznamenal, zato jsem si všiml velikého rozdílu v designu. Na nových Corsairech jsou evidentní aktuální trendy, konkrétně konstrukce hlavového mostu. Ten je tvořen parádním jednolitým kusem pevného, ale zároveň pružného hliníku. Hlavu obepíná pružná textilní guma, která je na vnitřní straně opatřena všitou koženkovou vložkou s paměťovou pěnou. Krásně obepne tvar hlavy a jak už jsem zmínil v  unboxingu, sílu jejího tlaku na hlavu je možné regulovat pomocí suchého zipu na obou stranách. 

Co mi bylo zpočátku trochu nepříjemné, je trochu větší tlak textilních náušníků s paměťovou pěnou. Přeci jen Hyperx Cloud Alpha S působí na uších velmi jemně. Neuběhlo ale ani pět minut a absolutně jsem přestal tlak vnímat. Je to jako nové trenýrky. Nejdřív se zaříznou, ale za chvilku se s nimi sžijete. Odměnou za větší přítlak je absolutní odhlučnění okolního ruchu (znáte to, děti, manželka a ordinace v růžové zahradě). 

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz

Další věc, ktrerá mi na headsetu neseděla, byl pogumovaný mikrofon. Nešlo o to, že by byl nevzhledný, ani o to, že je pevně spjatý s tělem a nedá se odejmout (v tomhle ohledu u mě je jasnou jedničkou zasouvací mikrofon SteelSeries). Bál jsem se, že pogumovaný mikrofon bude stejným fiaskem, které předvedlo HP se svým headsetem Omen. Mikrofon na něm byl naprosto nepoddajný a pevně držel původní tvar. Nebylo možné si ho natvarovat správně k levému koutku úst.  I když měl Sidetone funkci, tak byla úplně k ničemu. O to víc mne překvapilo zpracování toho od Corsairu. Má sice také pogumované tělo, ale je parádně poddajný, drží přesně takový tvar, jakému ho přizpůsobíte a jen tak se nesrovná. Vlastně po celou dobu dvoutýdenního testování jsem si jej na začátku nastavil a tenhle tvar držel pořád. 

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama