Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů | Kapitola 7

Jan Preclík

Jan Preclík

3. 9. 2021 14:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software 4. První kontakt
5. Software a poslech hudby 6. Hraní na PC a PlayStationu 7. Baterie a verdikt

V dnešním článku zblízka omrkneme novinku od amerických námořníků z Corsairu. Jejich nový bezdrátový headset vyšší střední třídy míří na hráče, kteří si potrpí jak na herní poziční trekování, tak i na slušné zvukové podání hudby a filmů. Nejen fandy Corsairu ale upoutá také kvalitním dílenským zpracováním. Konkurence by měla minimálně zbystřit nebo se rovnou začít bát.

Reklama

Americké námořnictvo udává výdrž sluchátek až dvacet hodin. Přiznám se, že během testování jsem je nenechal hrát dvacet hodin v kuse, abych toto tvrzení potvrdil. Nicméně v den, kdy jsem rozepsal tento článek, mi kolem půl druhé ráno ženský hlas ve sluchátkách oznámil nízký stav baterie. O hodinu později už hlásil kritický stav baterie a headset automaticky vypnul veškeré podsvícení, aby vydržel co nejdéle. 

Čekal jsem, že za další hodinu začnu nabíjet. O půl čtvrté, kdy mě únava donutila psaní zabalit, se měla stále čile k světu. Nechal jsem tedy puštěnou hudbu a šel načerpat síly. Když jsem se o tři hodinky později probral, headset stále držel. Hrál dokonce ještě kolem osmé ráno, kdy jsem odcházel do práce. Sluchátka tedy vydržela hrát v režimu kritického stavu baterie více než pět hodin, což je na nouzový provoz velmi slušný výsledek.

Corsair HS80 Official 02
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 Official 02

Dobu nabíjení bohužel taky nejsem schopen upřesnit, jelikož sluchátka plné nabítí nezahlásí a ukazatel stavu baterie v trayi stále ukazuje charging, i když jsou připnuté na kabely dva dny v kuse. Vzhledem k tomu, že se dají používat i v režimu USB, jsem přesnou dobu nabíjení více neřešil. 

Za poskytnutí testovacího kousku společnosti Corsair moc děkujeme. 

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

titulek

Verdikt

Headset Corsair HS80 Wireless je příjemným překvapením letošního podzimu. Při bezdrátovém přenosu není slyšet žádný šum, poslech hudby s vyváženými basy, středy a výškami neurazí a hráče FPS online titulů rozhodně potěší podpora Dolby Atmos s velice slušným pojetím prostorového zvuku. Náušníky jsou neodnímatelné a látkové, tedy méně pohodlné než koženkové. Na druhou stranu se v nich vůbec nepotí uši, a i když lehce hřejí, není problém mít headset na hlavě i několik hudin v kuse. Konstrukce je dílensky zpracovaná na výbornou a cena je poměrně příznivá.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Kvalitní konstrukce
Dolby Atmos
Odhlučnění okolí
Funkce Sidetone
Žádný white noise
Mikrofon lehce zkresluje hlas

Udělené ocenění

PCTuning silver
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama