Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů | Kapitola 3

Jan Preclík

Jan Preclík

3. 9. 2021 14:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software 4. První kontakt
5. Software a poslech hudby 6. Hraní na PC a PlayStationu 7. Baterie a verdikt

V dnešním článku zblízka omrkneme novinku od amerických námořníků z Corsairu. Jejich nový bezdrátový headset vyšší střední třídy míří na hráče, kteří si potrpí jak na herní poziční trekování, tak i na slušné zvukové podání hudby a filmů. Nejen fandy Corsairu ale upoutá také kvalitním dílenským zpracováním. Konkurence by měla minimálně zbystřit nebo se rovnou začít bát.

Reklama

Abyste ze sluchátek vyždímali maximum, je třeba nainstalovat hned dva prográmky, které se o funkce a kvalitu podaného zvuku starají. Tím prvním je samozřejmě iCue, jeden z mála podpůrných programů herních periferií, který lze bez problémů spustit aneustále nepadá. Člověk tak nemusí trávit hodiny troubleshootingem. Z hlediska stability je iCue prostě super. Pokud jej již používáte, nesmíte zapomenout updatovat na nejnovější verzi. Tu, která mi běžela s klávesnicí a ostatními periferiemi, sluchátka nedetekovala a já musel stáhnout a nainstalovat nejnovější release.

Program iCue nabízí pro sluchátka tři obrazovky s nastavením. Nesmí chybět samozřejmě nastavení světelných efektů, kde si můžeme vybrat z několika přednastavených nebo je úplně vypnout, pokud byste raději šetřili baterii. Když vás nikdo ve vašem herním koutě neprudí, proč byste měli vypadat hustě a svítit na sto metrů, že ano. Raději více muziky, než světelnou show. 

Corsair HS80 iCue 1 HQ
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 iCue 1 HQ

V záložce equalizer můžete nastavit různé režimy hudby. Tedy v případě, že není aktivní Dolby Atmos Spatial Sound režim. Kromě ekvalizéru zde můžete ladit hlasitost mikrofonu a hlavně intenzitu funkce Sidetone. Ta je obzvláště užitečná, když se potřebujete ve sluchátkách slyšet a nevyřvávat v zápalu boje na celé sídliště.

Corsair HS80 iCue 2 HQ
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 iCue 2 HQ

Pokud vypnete spatial sound přes nabídku start, zpřístupní se pět režimů ekvalizéru, které lze přepínat jak v aplikaci, tak i pomocí stisknutí kolečka ovládání hlasitosti na sluchátkách. 

Corsair HS80 iCue 3 HQ
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 iCue 3 HQ

Záložka settings nabízí poměrně dost dalších nastavení. Samozřejmě si zde můžete zkontrolovat verzi firmwaru, v případě jeho updatu ve sluchátkách budete vyzváni k připojení headsetu v režimu USB. V settings se skrývá i ukazatel stavu baterie, nastavení intenzity podsvícení, automatické vypínání při nečinnosti a hlasový asistent, který vás sexy ženským hlasem informuje o stavu sluchátek (vypnutý mikrofon, docházející baterie a podobně). Pokud vás rozčiluje svítící dioda na vysunutém mikrofonu, i tu zde můžete zakázat. Užitečná je také funkce párování s recieverem.

Corsair HS80 iCue 4 HQ
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 iCue 4 HQ

Pokud chcete ze sluchátek vymáčknout plný potenciál, musíte si stáhnout a nainstalovat Dolby Access. To můžete udělat pohodlně z vestavěné aplikace Microsoft store. Tedy za předpokladu, že máte účet Microsoft. Bez něj vás store nepustí k instalaci. 

Corsair HS80 MS Store
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 MS Store

Pokud jste ale zarytými odpůrci Microsoft účtů a raději používáte offline účet, můžete MS očůrat následujícím způsobem. Vyhledáte si Dolby Access na Microsoft store přes google a odkaz této stránky pak vložíte na web store.rg-adguard.net, který vám zpřístupní odkazy na veškerý software, který se s instalací programu stahuje a instaluje (včetně všech možných verzí). Můžete si tak vybrat verzi i aplikaci, kterou si ručně stáhnete a nainstalujete. Appx soubory se snadno instalují ve windows pouhým dvojklikem. 

Corsair HS80 Appx download
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 Appx download

Nyní k samotnému Dolby Access softwaru. V nabídce settings je možné nastavit presety dle momentálního využití headsetu. Ty se ale bohužel nedají přepínat na sluchátkách, ale pouze v aplikaci. Během hraní se vyplatí zapnout performance mode v záložce Game.

Corsair HS80 Dolby Atmos 1
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 Dolby Atmos 1

Další záložky jsou si dost podobné, proto to vezmu stroze. Pokud se rozhodnete si poslechnout nějakou fajn hudbu, přepnete na záložku music a vyberete si jeden ze čtyř předvolených režimů (osobně považuji detailed za nejlepší). 

Corsair HS80 Dolby Atmos 2
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 Dolby Atmos 2

Samozřejmě se nemusíte omezovat jen na režimy předvolené a můžete si poladit vlastní nastavení ekvalizéru. 

Corsair HS80 Dolby Atmos 3
i Zdroj: PCTuning.cz
Corsair HS80 Dolby Atmos 3
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama