Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů | Kapitola 6

Jan Preclík

Jan Preclík

3. 9. 2021 14:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software 4. První kontakt
5. Software a poslech hudby 6. Hraní na PC a PlayStationu 7. Baterie a verdikt

V dnešním článku zblízka omrkneme novinku od amerických námořníků z Corsairu. Jejich nový bezdrátový headset vyšší střední třídy míří na hráče, kteří si potrpí jak na herní poziční trekování, tak i na slušné zvukové podání hudby a filmů. Nejen fandy Corsairu ale upoutá také kvalitním dílenským zpracováním. Konkurence by měla minimálně zbystřit nebo se rovnou začít bát.

Reklama

Co se týká hraní a samozřejmě virtuálního prostorového podání, absolutně nemám, co bych headsetu vytknul. Samozřejmě s příslušným nastavením, tedy režim Game se zapnutým Performance mode. Sluchátka ve spolupráci s Atmosem odvádí parádní práci. Jako zarytý fanoušek PUBG jsem samozřejmě testoval hlavně v tomto titulu. Už v lobby jsem se snažil soustředit na hráče, kteří pobíhají okolo a podle zvuku jsem se otáčel jejich směrem. Podání prostoru je parádní, ve většině případů jsem odhadl pozici pobíhajícího „nebota“ přesně. Během samotného hraní jsem pak taky slušně odhadoval, kde mám svého companiero a naopak za jakou zdí se schovává nepřítel. 

Sidetone funguje taky přesně jak má, nemusel jsem řvát na celý byt, když jsem svému parťákovi potřeboval něco děsně důležitého sdělit. Kolikrát jsem se neubránil při zběsilé akci, ale za to, že jsem z poloviny zmatkář a z druhé hysterka, sluchátka opravdu nemohou. Jediné, co lze oprávněně mikrofonu vytknout, je menší zkreslení hlasu. Sám to samozřejmě nepoznám, ale další členové bratrstva neohrožených potvrzovali, že na předchozím headsetu jsem byl slyšet přirozeněji. Málem bych zapomněl na jeden rušivý element, a to je bílá LED na vyklopeném, tedy zapnutém mikrofonu. Periferním viděním je záře ledky vidět, což v lepším případě jen rozptyluje, v tom horším člověka vytáčí. I na to ovšem Corsaiři mysleli – diodu je možné ve sklopeném stavu deaktivovat prostřednictvím softwaru. 

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz

Headset je kompatibilní s PS4 a PS5. Na současné generaci jsem bohužel neměl příležitost headset otestovat, jelikož jsem konzoli objednával se zpožděním v březnu a absolutně netuším, zda se jí letos dočkám. Sotva jsem ale do PS4  připojil USB dongle, byla sluchátka okamžitě identifikována. V nastavení stačilo zesílit hlasitost na maximum a zvukový výstup nastavit na všechny zvuky. Na sluchátkách jsem mohl hlasitost regulovat mechanicky, což potěšilo. Nejprve jsem si zahrál Spider-Man: Miles Morales, ve kterém jsem nastavil kvalitu zvuku na maximální. Začal jsem novou hru, byl jsem totiž zvědavý na úvodní scénu z metra, kde Miles poslouchá pecku s výraznými beaty. Příjemným překvapením bylo, že basy byly mnohem výraznější než ty, které jsem byl schopný vytáhnout z počítače. Měniče sluchátek opravdu zvládnou zázraky. I prostorový dojem zůstal zachovaný. Když jsem procházel v kůži Milese po městě, slyšel jsem hlasy NPC ze všech stran. 

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama