Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Recenze Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

3. 9. 2021 14:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software 4. První kontakt
5. Software a poslech hudby 6. Hraní na PC a PlayStationu 7. Baterie a verdikt

V dnešním článku zblízka omrkneme novinku od amerických námořníků z Corsairu. Jejich nový bezdrátový headset vyšší střední třídy míří na hráče, kteří si potrpí jak na herní poziční trekování, tak i na slušné zvukové podání hudby a filmů. Nejen fandy Corsairu ale upoutá také kvalitním dílenským zpracováním. Konkurence by měla minimálně zbystřit nebo se rovnou začít bát.

Reklama

Instalace softwaru je hračka, která zabere sotva pět minut. Stačí vygooglit iCue a stáhnout nejnovější verzi. Starší verze iCue headset samozřejmě neznají a nedetekují jej. Dalším rozhodně zásadním krokem je stažení softwaru Dolby Access. Pokud jste přihlášeni k Microsoft Store, je to otázka okamžiku. Stažení bez nutnosti storu je sice krapet komplikovanější (viz předchozí kapitola), ale když víte co a jak, máte za chvilku hotovo. 

První, na co jsem byl zvědavý, bylo hudební podání. Rozjel jsem si skladbu od  System of a Down a můj oblíbený soundtrack z Devil May Cry 5. Že by mě zvukové podání hudby vystřelilo z pantoflí se říct opravdu nedá. A to jsem zkoušel různé iCue ekvalizéry, po jejich zapnutí se mi ale zdálo, že se Headset celkově dost utlumil. I když bez ekvalizéru byla hlasitost slušná, jeho zapnutí zadupalo hlasitost do země. 

Corsair HS80 RGB Wireless – tvrdá konkurence bezdrátových headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz

To se ale změnilo ve chvíli, kdy jsem aktivoval Dolby Atmos v aplikaci Dolby Access. Ta si okamžitě převzala kontrolu nad vestavěným ekvalizérem iCue a já se nestačil divit, jak výrazný rozdíl v podání zvuku jsem registroval. Nejenže hlasitost je více než dostatečná, kolikrát jsem musel z plné hlasitosti i slevit, ale rozdíly mezi jednotlivými ekvalizéry Atmosu jsou propastné. Na nabasovanou hudbu se vyplatí aktivovat ekvalizér Music – Detailed. Měniče všechny frekvence skvěle stíhají a výsledkem je parádní zvukové podání s basy, středy i výškami v rovnováze. Snesl bych i výraznější basy, ale jejich hloubka mě rozhodně neurazila. Od herního headsetu nemůžete čekat brutální kvalitu profi sluchátek za desítku, i tak je ale poslech pro amatérské uši naprosto v pohodě. 

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama