Corsair M65 Ultra RGB Wireless – Designová herní myška bez vodítka
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Recenze Corsair M65 Ultra RGB Wireless – Designová herní myška bez vodítka

Corsair M65 Ultra RGB Wireless – Designová herní myška bez vodítka | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

21. 10. 2021 20:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Software iCue 4. Testy senzoru 5. Dojmy a závěrečné shrnutí

S blížícími se Vánocemi tradičně přicházejí výrobci na trh s novými modely počítačových hraček. Pro letošek si pro nás Corsair přichystal překvapení v podobě herní bezdrátové myši M65 Ultra Wireless. Pyšní se netradičním vzhledem, dlouhou výdrží, snímačem s maximálním rozlišením a minimální odezvou v bezdrátovém provozu.

Reklama

Novou M65 od Corsairu, která mimochodem přichází letos prvně i v bezdrátové variantě, jsem měl možnost testovat posledních 14 dní. Za tu dobu jsem se s ní parádně sžil. Hrál jsem s ní zejména Diablo II, takže jsem pořádně potrápil hlavní tlačítka. Zde musím pochválit o poznání měkčí a méně hlasité klikání hlavních tlačítek. Čeho si kromě absence kabelu ale na myši obzvlášť cením, je její schopnost hladkého skluzu po podložce. Jízdu jsem si užíval stejně jako Jeremy Clarkson v Lexusu LFA. Nevadila mi ani o poznání větší hmotnost oproti drátovým top herním modelům. Díky ergonomii bočnic a pogumovanému drsnějšímu povrchu se snadno zvedá a vůbec neklouže mezi prsty. 

Corsair M65 Ultra RGB Wireless – Designová herní myška bez vodítka
i Zdroj: PCTuning.cz

Diablo sessiony probíhaly každý den v rozmezí 8–10 hodin na úkor spánku. Myšku jsem musel dobíjet šestý den od plného nabití. Nutno ale říct, že jsem ji během dne používal i s notebookem v pracovním režimu přes bluetooth. Za ten týden náročného zátěžového testu prakticky naspala denně jen pár hodin, když jsem měl příležitost si na chvilku odpočinout. Možnost připojení přes rádio či bluetooth bych rád zdůraznil, má totiž zásadní výhodu. Dongle můžete nechat v herním PC a přes den si odnést pouze myšku, kterou připojíte k pracovní stanici přes Bluetooth. Případně můžete modrý zub využít například s android multimediálním boxem. Stačí přepnout přepínač na spodní straně myši a myš začne reagovat s dalším spárovaným zařízením. 

Corsair M65 Ultra RGB Wireless – Designová herní myška bez vodítka
i Zdroj: PCTuning.cz

Vhod přišlo i tlačítko sniper, které při úchopu dlaní leží přesně pod bříškem palce. Defaultně nastavená hodnota 400 CPI mi při odstřelování nepřátel v PUBG přišla vhod. Můžete namítnout, že v PUBG lze nastavit nižší senzitivitu při zoomování, ale co když se rychle potřebujete přehodit na jiného nepřítele ve sniper režimu? Pak se sniper button opravdu hodí. 

 

Za poskytnutí myšky k testu děkujeme společnosti Corsair.  

Corsair M65 Ultra RGB Wireless – Designová herní myška bez vodítka
i Zdroj: PCTuning.cz

 

 

Verdikt

Sečteno a podtrženo, Corsair M65 RGB Ultra Wireless je parádní myš, která skvěle padne do ruky. Po podložce jezdí s grácií jak Tomáš Verner na ledě na olympijských hrách. Díky rádiovému donglu a bluetooth připojení má univerzální použití, polling rate 2000 Hz, osm programovatelných tlačítek a software se širokou škálou nastavení. Zároveň přichází s novou vlastností - šestiosým senzorem, který umožňuje nastavit funkce náklonům myši. Je velká škoda, že k myši výrobce nedodává příslušenství. Vzhledem k ceně by bylo sympatické, kdyby Corsair přihodil alespoň náhradní kluzáky. Co ale myšce podráží nohy a může hráče odradit, je její vyšší hmotnost 110 gramů a pořizovací cena. K mání je však tentýž model v kabelovém provedení. Ani ten se s hmotností 97 gramů sice neřadí mezi nejlehčí myši, oproti bezdrátové verzi je však osazen senzorem s polling rate 8000 Hz a zpožděním 0,125 milisekundy.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Polling Rate 2000 Hz
Perfektně klouže po povrchu
Bezdrátové připojení přes dongle i Bluetooth
Skvělá ergonomie
Odvážný vzhled
Programovatelné ovládání náklonem myši
Vyšší pořizovací cena
Bez příslušenství
Vyšší hmotnost

Udělené ocenění

PCTuning bronze
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama