CZC.Gaming Majesty – herní křeslo pro komfortní zábavu
i Zdroj: CZC
Herní příslušenství Recenze CZC.Gaming Majesty – herní křeslo pro komfortní zábavu

CZC.Gaming Majesty – herní křeslo pro komfortní zábavu

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

20. 12. 2022 08:00 7

Seznam kapitol

1. Úvod, vybalení 2. Složení, konstrukce, posezení 3. Závěr v pohodlí

Zahoďte staré nepohodlné židle a pryčny, ze kterých je člověk téměř ve stejném stavu jako když ho lámou v kole. Dopřejte si taky trochu toho pohodlí, ať už chcete jen nasávat nekonečný konzumní obsah nebo strávit noční seanci u oblíbené hry.

Reklama

Herní křeslo. Co to jen může být? Pod tímto názvem dnes najdete typické „herní“ židle ve tvaru závodní autosedačky s mizernou ergonomií. Jak už jsem několikrát psal, takový tvar židle je u PC naprostý nesmysl. K čemu mi je boční vedení při hraní Doomu? K čemu jsou designové otvory na bezpečnostní pásy? Proč je bederní opěrka jen kus molitanu a opěrák nemá ergonomický tvar, ale je rovný jako víko od rakve? A nejhorší je, že výrobci se toho chytli a téměř každá takzvaná herní židle lomeno křeslo vypadá úplně stejně. Liší se akorát potiskem a počtem držáků na hamburgery. 

Ale pozor, co když existuje něco jako opravdové herní křeslo? Velké, pohodlné, ve kterém není problém strávit několik hodin pařením a v době odpočinku mezi tuhou herní vřavou zíráním na slabomyslné seriály? Samozřejmě, třeba jste už dávno na takovou činnost ukořistili v libovolném nábytku běžné křeslo do obýváku a vesele si hovíte. Řekněme ale, že jste kovaný pařan a chcete si kutloch zařídit jen herním haraburdím včetně nábytku. Pořádná nadupaná mašina, to je samozřejmost. Dejme tomu, že máte i jakž takž pohodlnou herní židli s hromadou hejblátek a možných nastavení. Stoly už také dávno máme k tomu určené, s různými průchodkami na kabely, organizéry, nastavitelnou výškou a dalšími berličkami. Tak, ale teď jste zjistili, že pařit Forzu je přece jen pohodlnější, když je člověk rozvalený s gamepadem na gauči. I zatoužili jste po takovém křesílku, které by splnilo účel, dobře zapadlo do vaší sluje a nevyčnívalo z jinak gamesnické výbavy jako jeptiška na koncertu Entombed. 

CZC.Gaming Majesty – herní křeslo pro komfortní zábavu
i Zdroj: PCTuning.cz

Přesně po takovém jsem zatoužil já sám a tak jsem začal nahlodávat Vaška, ať sežene dnes testovanou lenošku. Chvíli váhal, ale argumenty byly dostatečně přesvědčivé a já dostatečně otravný, až nám CZC vyšlo vstříc a zaslali na test jejich model CZC.Gaming Majesty v černé barvě. Jde o polohovatelné regulérní křeslo, do nějž prostě zapadnete, vezmete gamepad nebo pustíte film a pomalu se roztečete do pohodlné polohy. Velice oceňuji, že má ve výbavě integrovanou i podnožku synchronizovanou s opěrákem, tudíž rozvalení špeků je naprosto komfortní. Po stranách opěradel na ruce jsou dvě ohromné kapsy. Tam můžete skladovat gamepad, bezdrátovou klávesnici nebo piva. Bederní polštář samozřejmě nesmí chybět. 

Křeslo přišlo v ohromné krabici a dostat ji od kurýra do bytu po svých by byl heroický výkon. Naštěstí dnešní kurýři jsou vybaveni moderní technikou budoucnosti a tak mi půjčil rudlík. Po převozu do baráku jsem už byl schopen škatuli dostrkat do výtahu a následně i do své jeskyně. Když jsem se proboural dovnitř, zjistil jsem, že křeslo bude vyžadovat malou montáž. Jak moc malou, bude rozebráno v další kapitole, ale pokud umíte zatočit šroub do závitu, lze být v klidu. Je to otázka deseti minut. 

CZC.Gaming Majesty – herní křeslo pro komfortní zábavu
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama