Doogee Smart Cube P1: rubikova kostka s dataprojektorem
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Doogee Smart Cube P1: rubikova kostka s dataprojektorem

Doogee Smart Cube P1: rubikova kostka s dataprojektorem | Kapitola 5

Martin Polický

Martin Polický

18. 4. 2016 03:00 12

Seznam kapitol

1. Doogee Smart Cube P1: představení a parametry 2. Konkstrukce, konektory, ovládací prvky 3. Hardware a software 4. Ovládání projektoru a přenos obrazu 5. Závěrem

Čínský výrobce Doogee je proslulý svými smartphony. Uvědomuje si ale, že diverzifikace portfolia je vždy lepší než sázka na jednoho koně. Proto se pustil i do vod PC a mobilního příslušenství. Dnes se podíváme na netradiční zařízení Smart Cube P1 – malý dataprojektor s netradičními rozměry i barvou, který doslova strčíte do kapsy.

Reklama

Závěrem

Doogee Smart Cube P1 nás překvapilo, i když ne zcela nadchlo. Abyste správně rozuměli, velmi oceňujeme snahu Doogee nabídnout další funkční kus hardwaru, kterým tak doplňuje svoje portfolio chytrých telefonů. Ačkoliv na trhu již existují malé (a málo výkonné) dataprojektory, Smart Cube je zkrátka jiný – a tím je zajímavý.

Odlišuje se zejména tvarem a vlastním operační systémem, díky kterému se obejdete bez potřeby dalšího stroje. Tuto malou barevnou kostku jsme si při testu velmi oblíbili a jen neradi se s ní loučíme.

Ačkoliv nemá ambice stát se náhradou za dataprojektory střední a vyšší třídy, i přes svoji slabou svítivost bohatě postačuje na večerní pouštění filmů na chatě nebo ve stanu. Pokud tedy nebudete sami a nevystačíte si s malým displejem telefonu/tabletu, vždy raději sáhnete po Doogee Smart Cube. Na prezentace v prosluňených kancelářích anebo denní promítání na třímetrové plátno v obýváku, jak to výrobce maluje na svých stránkách, ale ani nemyslete.

Doogee Smart Cube P1: rubikova kostka s dataprojektorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Drobným (avšak očekávaným) zklamáním bylo, že projektor nezvládal přenášet dostatečně rychle obraz u her. Stejně tak nás mrzelo, že se nám nepodařilo rozchodit přenášení obrazu z notebooku, který bychom ocenili daleko více než obraz z mobilního telefonu.

Shrnuto a podtrženo, Doogee Smart Cube P1 není ani špatný, ale zdaleka ne dokonalý. Hodně záleží, co si od něj slibujete a kde jej budete používat. Nám se jako dataprojektor na cesty ale líbil.

Už teď jsme zvědavi, zda se na trhu bude objevovat více podobných projektorů, a zda se Doogee poučí z prvotních chyb a uvede na trh novou verzi, která odstraní neduhy pé jedničky. Jenom ta cena by mohla být o něco příznivější. Dopravu ze zahraničí značně prodraží celní řízení a doplatek DPH.

Smart Cube pořídíte v e-shopu Gearbest.com za necelých 170 dolarů (zhruba 5 000 Kč včetně DPH). Update 8.6.2016 – s kupónem GBP1 získáte slevu na $158,68

                                          
Doogee Smart Cube P1
KLADY
Doogee Smart Cube P1: rubikova kostka s dataprojektorem
i Zdroj: PCTuning.cz
Doogee Smart Cube P1: rubikova kostka s dataprojektorem
i Zdroj: PCTuning.cz
ZÁPORY
velikost a tvarpouze jeden USB port
integrovaný OS s CZ a SK jazykemotravný automatický hotspot/tethering
zabudovaná baterie – lze použít jako power bank hlučný ventilátor
USB utáhne i externí 2,5" HDDnelze upravit deformaci obrazu
 nízký výkon lampy
Orientační cena s DPH: 5000 Kč

Za zapůjčení produktu do testu děkujeme internetovému obchodu GearBest

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama