dvd-prehravac-maly-lehky-cyberhome-ch-dvd-462
Zábava Článek DVD přehrávač - malý, lehký: CyberHome CH-DVD 462

DVD přehrávač - malý, lehký: CyberHome CH-DVD 462 | Kapitola 2

Mike

Mike

7. 2. 2005 00:00 75

Seznam kapitol

1. Vzhled 2. Hardware 3. Nastavení 4. Přehrávání DVD 5. Datové disky 6. Závěr

Přibližně před rokem a půl jsem testoval DVD přehrávač CH-DVD 505 od německé firmy CyberHome a celkový dojem z něj byl velice dobrý. Proto jsem nemohl odmítnout a nepodívat se na další přístroj od této firmy, tentokrát typ CH-DVD 462. Jde o přístroj nižší cenové kategorie (oproti CH-DVD 505), ale jde o novější typ a papírově toho nabízí více - umožňuje totiž přehrávat i formát MPEG-4 včetně variant DivX a XviD.

Reklama

Podívejme do útrob přehrávače. Po odstranění krytu spatříme pouze spínaný napájecí zdroj a mechaniku, typ DP02CD od firmy Startech, vyráběná ale v CIS Technology. Přestože je velice tichá a v běžném provozu není téměř slyšet, tak je rychlá jako blesk (viz dále).

DVD přehrávač - malý, lehký: CyberHome CH-DVD 462
i Zdroj: PCTuning.cz


- pro zvětšení klikněte -

Když vyjmeme mechaniku a otočíme ji, najdeme pod ní malou desku, která se stará o celý provoz přístroje.

DVD přehrávač - malý, lehký: CyberHome CH-DVD 462
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě několika podpůrných obvodů je zde pouze čipset Zoran Vaddis 776, označení čipu je ZR36776, bližší informace o něm jsem nikde nenalezl ani na stránkách výrobce (kde není vůbec uveden). Stejnou řadu používá ve svých přehrávačích např. i Samsung. Zvládne kromě DVD dekódovat i MPEG-4, DivX a XviD, má i certifikaci pro DivX Home Theatre, zvládne tedy i B-frames, GMC a QPel. Ze zvukových formátů zvládne MPEG Layer 1-3, Dolby Digital a Windows Media Audio. DTS funguje na analogovém i optickém výstupu.

DVD přehrávač - malý, lehký: CyberHome CH-DVD 462
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejčastější dotazy jsou vždy na kvalitu obrazu a zvuku. Můj názor na toto je ten, že jde vždy o subjektivní hodnocení a informační hodnota je většinou nulová. Porovnávat tak kvalitu podle přečtení různých recenzí je zbytečné. Osobně jsem horší kvalitu zaznamenal pouze u čipsetů od firmy ESS, vše ostatní se mi zdá naprosto totožné, nebo řekněme za hranicí lidského vnímání. Výjimkou není ani tento přehrávač, takže vězte, že kvalita výstupů je výborná, obraz je ostrý, barvy jasné. Zvuk je čistý a bez jakýchkoliv ruchů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama