Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu
i Zdroj: Petr Boněk
Hardware Recenze Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu

Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu | Kapitola 3

Petr Boněk

Petr Boněk

26. 7. 2022 17:00 12

Seznam kapitol

1. Vzhled a kvalita zpracování 2. Funkce a použití 3. Závěr

Pokud jste kreativec a pro svou tvorbu využíváte vícero různých nosičů, určitě vás často štvalo, že musíte mít na stole několik různých čteček, které blokují drahocenné porty USB. Na moderních ultraboocích se problém s nedostatkem portů USB ještě násobí. A v mnoha případech tvůrce často potřebuje stahovat z více nosičů najednou a ušetřit čas. Nakonec máte stůl zavalený kabely, rozbočovači a čtečkami různých karet či nosičů, ale je to spíše otravné než praktické. S dokem od Kingstonu nejen pro čtečky budete mít na stole větší pořádek.

Reklama

Kingston Workflow Station si určitě dokážu představit jako velice praktické a solidně zpracované zařízení na stolech fotografů, filmařů či různých kreativců a studií. 

Nejde o jediné zařízení svého druhu. Přímo na profesionály cílí třeba PRO-DOCK 4 od Sandisku, který nabízí moduly s podporou více formátů a vyšší přenosové rychlosti, ale samotný dok stojí přes třináct tisíc a za jeden modul dáte kolem dvou a půl tisíce. Je to tedy zařízení v úplně jiné cenové kategorii, takže Kingston se s Workflow Station trefil do černého.

Na stole zabere minimum místa, zbavíte se hromady kabelů a výsledek je vcelku elegantní. Vystačí si s jedním rychlým portem USB-C ze základní desky počítače či notebooku a kabelem napájení, což je vítaná deviza. Rychlosti stahování odpovídají použitému USB 3.2 Gen2, resp. USB 3.2 Gen1 u jednotlivých modulů. 

Dokovací stanice Kingston Workflow Station
i Zdroj: Petr Boněk
Dokovací stanice Kingston Workflow Station

Uvidíme, jestli nám Kingston ještě v budoucnu nabídne další moduly. Vzhledem k tomu, že je výrobek na trhu již nějaký ten pátek, bych už v současnosti čekal širší nabídku.

A komu Kingston Workflow Station doporučit? Určitě profesionálům a tvůrcům, kteří si z terénu nosí hromadu nahraných karet a určitě ocení možnost stahovat data z více karet najednou při zachování vysoké rychlosti přenosu. 

Pokud vás neosloví možnost používat více souběžně, ale máte na stole rozbočovač USB, do kterého zapojujete čtečky, flashdisky a externí SSD, můžete zase ocenit, že ze stolu zmizí nějaké kabely. Sám jsem si Kingston Workflow Station velice oblíbil a využívám ji každý den. 

Kingston Workflow Station

Verdikt

Originálně zpracovaná periferie s neotřelým designem. Kingston Workflow Station je v nabídce zařízení podobného určení jedinečná. Koncepce dokovací stanice a samostatných modulů je velice praktická a dává vám možnost jak rozšířit možnosti připojit více zařízení přes rychlé USB 3.2 Gen2 a ušetřit USB porty v počítači či notebooku.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Rychlé připojení USB 3.2 Gen2
Možnost stahovat z více médií najednou
Lze použít i pro připojení externích SSD s vhodně umístěným konektorem USB-C, které se vejdou do doku
Modulárnost a plné přispůsobení
Moduly lze používat i samostatně bez dokovací stanice
Malé rozměry
Zatím omezená nabídka modulů. Uvítal bych i modul pro CompactFlash, CFexpress apod.
Na základně mohly být porty USB-C pro připojení dalších zařízení
Samotná základna bez dokoupených modulů se čtečkou mnoho nenabídne, přitom je docela drahá
Vnitřní porty USB-C běží maximální rychlostí 5 Gb/s (USB 3.2 Gen1), což limituje rychlá externí SSD a maximální rychlost portů USB na modulu USB miniHub

Kingston

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama