Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu
i Zdroj: Petr Boněk
Hardware Recenze Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu

Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu

Petr Boněk

Petr Boněk

26. 7. 2022 17:00 12

Seznam kapitol

1. Vzhled a kvalita zpracování 2. Funkce a použití 3. Závěr

Pokud jste kreativec a pro svou tvorbu využíváte vícero různých nosičů, určitě vás často štvalo, že musíte mít na stole několik různých čteček, které blokují drahocenné porty USB. Na moderních ultraboocích se problém s nedostatkem portů USB ještě násobí. A v mnoha případech tvůrce často potřebuje stahovat z více nosičů najednou a ušetřit čas. Nakonec máte stůl zavalený kabely, rozbočovači a čtečkami různých karet či nosičů, ale je to spíše otravné než praktické. S dokem od Kingstonu nejen pro čtečky budete mít na stole větší pořádek.

Reklama

Zdálo by se, že na dokovacích stanicích už není moc co vymyslet. Přesto Kingston dokázal překvapit celkem originálním řešením. Na stůl vám přistane jednoduché modulární zařízení, které si uzpůsobíte podle svých potřeb. 

V základním balení za cca 2600 korun je stanice dodávaná s jedním modulem USB miniHub vybaveným portem USB-C a USB-A. K tomu si můžete dokoupit moduly Workflow SD Reader se dvěma sloty SD a Workflow microSD Reader se dvěma sloty micro SD (za jeden dáte zhruba 700 korun). Dále v balení najdete rozměrný napájecí zdroj (12 V, 5,0 A, max. 60 W) se čtveřicí vyměnitelných vidlic (pro evropské, britské, americké a australské zásuvky)

Vzhled a kvalita zpracování

Stanice je vyrobená z plastu a působí celkem bytelným dojmem vzhledem k ceně, za kterou ji Kingston nabízí. Na stole nezabere téměř žádné místo (160,3 × 70,3 × 55,8 mm) a designem na stole rozhodně neurazí. 

Na zadní stěně doku najdete konektor DC pro napájení z externího adaptéru a port USB-C 3.2 Gen2 s přenosovou rychlostí 10 Gb/s pro připojení k počítači. Dok má na spodní straně gumové podložky, která zabrání klouzání po stole. A samotná stanice také něco váží (262 gramů). Ke stanici je též dodávaný kvalitní kabel USB-C – USB-C.

V doku jsou čtyři pozice pro speciální moduly. Na dně každé z nich je konektor USB-C (sameček) podporující standard USB 3.2 Gen1 s přenosovou rychlostí 5 Gb/s, do něhož se moduly po zasunutí připojí.

Moduly umístněné v dokovací stanici
i Zdroj: Petr Boněk
Moduly umístněné v dokovací stanici

Moduly (62 × 17 × 50 mm) jsou také z pevného plastu. V zadní části po stranách modulu jsou drážky, díky kterým moduly v šachtě drží pevněji. Můžete je používat i samostatně, když je zapojíte přes kabel USB-C – USB-C, který u nich najdete přibalený.

Samostatně zapojený modul. Pokud je modul používán svítí na něm malá modrá dioda
i Zdroj: Petr Boněk
Samostatně zapojený modul. Pokud je modul používán svítí na něm malá modrá dioda

Samotné moduly mají sloty pro karty standardu UHS-II (s přenosovou rychlostí až 312 MB/s, resp. 2,5 Gb/s), při kopírování čtyř karet plnou rychlostí se tedy dostanete na teoretické maximum doku 10 Gb/s. V praxi ale většina lidí používá pomalejší karty, takže se nemusíte bát, že byste připojení i při kopírování více karet najednou zahltili. 

Rychlost připojení modulů 5 Gb/s vás ale bude určitě limitovat, pokud do základního modulu s konektory USB zapojíte výkonné externí SSD pro USB 3.2 Gen2 a rychlejší.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama