Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu
i Zdroj: Petr Boněk
Hardware Recenze Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu

Kingston Workflow Station: Zbavte se klubka kabelů s dokovací stanicí pro tvůrce obsahu | Kapitola 2

Petr Boněk

Petr Boněk

26. 7. 2022 17:00 12

Seznam kapitol

1. Vzhled a kvalita zpracování 2. Funkce a použití 3. Závěr

Pokud jste kreativec a pro svou tvorbu využíváte vícero různých nosičů, určitě vás často štvalo, že musíte mít na stole několik různých čteček, které blokují drahocenné porty USB. Na moderních ultraboocích se problém s nedostatkem portů USB ještě násobí. A v mnoha případech tvůrce často potřebuje stahovat z více nosičů najednou a ušetřit čas. Nakonec máte stůl zavalený kabely, rozbočovači a čtečkami různých karet či nosičů, ale je to spíše otravné než praktické. S dokem od Kingstonu nejen pro čtečky budete mít na stole větší pořádek.

Reklama

Stanici bez napájení nelze používat. Nemá ji tedy smysl brát s sebou do batohu. V praxi v tom nevidím problém, protože si na cestách vystačíte i se samotnými moduly, které využijete například pro zálohování práce v terénu. 

Když jdete lítat s dronem tak si vezmete jen modul se čtečkou microSD a ostatní můžete nechat doma ve stanici.

Moduly zabírají minimálně místa ve fotobaťohu
i Zdroj: Petr Boněk
Moduly zabírají minimálně místa ve fotobaťohu

Kouzlem nechtěného je, že se do doku stanice dá zapojit i řada externích SSD různých výrobců, které mají konektor USB-C zhruba uprostřed. Musíte si pohlídat rozměry SSD, aby se vešel do pozice pro modul a hlavně s ním manipulovat opatrně, protože bude držet jen na konektoru, který se vylomí, pokud s diskem zapáčíte. 

Škoda, že v Kingstonu nikoho nenapadlo přidat do nabídky externí SSD s rozměry odpovídajícími modulům. A chybí mi i nabídka modulů pro nové formáty karet používaných v moderních bezzrcadlovkách a kamerách. Konkrétně tedy CFexpress, u kterých jsou rychlosti zápisu a čtení někde úplně jinde. A jestli si to někdo z Kingstonu přečte, přidejte do nabídky i modul pro starší karty CompactFlash, protože je opravdu hodně fotografů ve svých přístrojích stále používá. 

Zklamalo mě, že přímo na těle dokovací stanice nejsou další porty USB-C. Pokud obsadíte všechny pozice moduly pro karty, nedá se z ní už ani nabíjet telefon. Nezlobil bych se ani, kdyby výrobce přidal do nabídky další typ modulu – powerbanku.

Dok a moduly mají podstatně větší potenciál, který výrobce zatím nevyužívá.

Dokovací stanice v porovnání s notebookem
i Zdroj: Petr Boněk
Dokovací stanice v porovnání s notebookem

V praxi

Po více než měsíci používání a nošení do terénu na povrchu nepozoruji odření či škrábance od ostatního vybavení, které nosí fotograf v batohu. Na modulech (i samotné stanici) nic nevrže a konstrukce je velmi kvalitní.

Naměřené rychlosti s SD kartou Kingston CANVAS react plus V90 jsou vynikající. Měření proběhlo pomocí CrystalDiskMark a pro ověření jsem zkusil i Blackmagic Disk Speed Test. Rychlosti se u obou programů lišily jen v rámci chyby měření v jednotkách megabajtů za sekundu.

Naměřené rychlosti zápisu a čtení
i Zdroj: Petr Boněk
Naměřené rychlosti zápisu a čtení
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama