Pimp my Computer - stylizace počítače na míru
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Pimp my Computer - stylizace počítače na míru

Pimp my Computer - stylizace počítače na míru

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

26. 4. 2009 22:00 21

Seznam kapitol

1. O soutěži a pravidla 2. Rekapitulace 3. Pimp my Computer 3 – Ošklivé káčátko 4. Pimp my Computer 4 – Crysis
5. Pimp my Computer 5 – Žralok útočí 6. Pimp my Computer 6 – Brake dance 7. Pimp my Computer 7 – The Simpsons 8. Pimp my Computer 8 – Silent Storm

Je to možná až neuvěřitelné, ale už jsou to 2 roky, co PCTuning uvedl soutěž Pimp my Computer o stylizaci počítače na přání majitele. Ta se stala velice úspěšnou, což naznačuje počet přihlášek, jež do každého kola přibudou. Dnešní článek by měl nabídnout jednoduchou rekapitulaci toho, co se za ty dva roky událo a ještě něco navíc.

Reklama

Jak už jsem zmínil v prefixu, tak před nedávnem to byly opravdu dva roky, kdy redakce tohoto magazínu rozjela tuto soutěž a nabídka prvním registrovaným čtenářům možnost, jak vyhrát úpravu jejich počítače zdarma. Od tohoto okamžiku se však v rámci soutěže změnilo poměrně dost podstatných věcí a tak je podle mého názoru na čase, aby bylo na jednom místě sepsáno vše, co se této soutěže týká, ať už mluvím o pravidlech nebo předchozích kolech.

Pimp my Computer - stylizace počítače na míru
i Zdroj: PCTuning.cz

Než se však k pravidlům a dalším informacím dostanu, určitě by stálo za to, vzpomenout na původní myšlenky a inspirace této soutěže, které jsou spojeny s jejím vznikem. Věřím, že mnoho čtenářů už podle názvu soutěže chápe, kde jsme se inspirovali a v podobě jakého formátu PmC probíhá. Ano, je to velice známá televizní soutěže „Pimp my Ride“ na stanici MTV, která již má za sebou mnoho upravených vozů. A i když tento server nedisponuje takovým rozpočtem, jako zmíněná televizní společnost a nemůže tedy investovat obrovské finanční prostředky do úprav, i tak je možné tento formát převést do sféry IT a v menším měřítku nabídnout podobnou soutěže po česku.

Pimp my Computer - stylizace počítače na míru
i Zdroj: PCTuning.cz

Průběh soutěže je však velice podobný, jelikož je náhodným způsobem vybrán jeden z přihlášených čtenářů, jemuž je následně upraven počítač bez jeho vědomí. Celá modifikace je tedy pro něj překvapením a výsledek vidí až v okamžiku převzetí. Ostatní čtenáři pak výsledek vidí zprostředkovaně v našem článku s menším zpožděním, jež je způsobeno časem nutným pro sepsání informací o proběhnuté úpravě.

Pravidla soutěže

Pimp my Computer - stylizace počítače na míru
i Zdroj: PCTuning.cz

Abych však donekonečna neopomíjel výše zmíněná pravidla soutěže, pojďme si je připomenout a doplnit. Nutno také poznamenat, že pravidla soutěže jsou často pod jednotlivými články komentována a objevují se různé názory a především narážky na částku, která je do úpravy vložena. Abychom se tedy v budoucnu vyvarovaly těmto diskuzím a komentářům, následuje přesný rozpis pravidel soutěže, samozřejmě i s patřičným komentářem.

1) zařadit do soutěže je možné pouze přes registrační e-mail zaslaný na adresu pimpmycomputer@pctuning.cz. Tento e-mail musí obsahovat následující informace:
- jméno, adresu a telefonní číslo
- stručnou konfiguraci počítače
- minimálně 3 fotografie aktuálního stavu. Jejich velikost by neměla převyšovat 400kB a požadujeme fotografii čelního panelu, předo-levý pohled pod úhlem 45°, s otevřenou bočnicí a nakonec pouze bok počítače s otevřenou bočnicí.
- základní představu o provedené úpravě (stylizace, funkční prvky, požadavky)

2) Počítač musí být v takovém stavu, v jakém ho běžně využíváte. Je tedy zakázáno uklízet prach z jeho útrob, apod. pouze kvůli soutěži. K modifikaci by měl být počítač zaslán ve stavu, v jakém standardně funguje.

3) Požadavkům, které budou uvedeny v registračním e-mailu, se budeme snažit vyhovět, ale jejich splnění není podmínkou.

4) Pokud počítač slouží k jakékoliv výdělečné činnosti, neodpovídáme za ušlý zisk.

5) Zasílání duplicitních e-mailů je zakázáno (nijak si v pravděpodobnosti vylosování nepolepšíte), navíc duplicitní e-maily jsou mazány.

6) Jedna sestava jednoho čtenáře může být zařazena pouze jednou. Pokud se chce čtenář přihlásit s další sestavou – může, ale sestava musí být naprosto odlišná od předchozí (především co se počítačové skříně týká).

7) Registrace není nijak uzamčena nebo omezena a probíhá neomezeně po celou dobu konání soutěže. Registrační e-maily se zasílají pouze jednou a zůstávají v databázi až do chvíle, než dojde k vylosování. Není tedy třeba opětovné registrace pro každé kolo.

8) Zasláním registračního e-mailu souhlasíte s podmínkami soutěže a akceptujete případnou ztrátu záruky. Zároveň souhlasíte se zásahem do vaší sestavy.

9) Rozsah provedených úprav není nijak specifikován a v každém kole může být tedy odlišný. Výherce nemá právo požadovat jakoukoliv náhradu nebo doplacení ceny úpravy do maximální uvedené výše.

10) Cena provedené úpravy se může pohybovat v rozmezí 5 – 10 tis. Kč. Součástí této ceny nejsou pouze vyměněné komponenty, případně materiál pro modifikaci, ale také práce, která je nutná k provedení dané úpravy. Částka je navíc vždy ovlivněna sponzorem soutěže.

11) Soutěž je časově neomezená a záleží pouze na vůli provozovatele, tedy serveru PCtuning.cz, kdy dojde k jejímu ukončení.

12) Soutěže se mohou zúčastnit i čtenáři ze zahraničí (např. Slovensko).

Zopakováním a upřesněním pravidel bych se v budoucnu rád vyhnul všemožným komentářům, především zaměřených na finanční stránku provedených úprav. Ta totiž není vždy stanovena na stejnou hodnotu, i když se snažíme tuto částku zachovávat co nejpřesněji a maximální možné míře. Z největší části je však ovlivněna sponzorem soutěže. Berte prosím na tento fakt zřetel. O úhradě práce za provedení úpravy jsem se zmiňoval v předešlém kole soutěže, a proto již tuto problematiku nebudu dále rozebírat.

Pimp my Computer - stylizace počítače na míru
i Zdroj: PCTuning.cz

Nicméně soutěž nekončí a proto není omezena ani registrace dalších čtenářů, pokud tedy máte zájem a budete mít i trochu toho štěstí, tak můžete být vylosování. Jedné, co stačí udělat, je poslat e-mail se všemi náležitostmi vyjmenovanými výše na tamtéž uvedenou adresu. Pro jistotu ale ještě jedna rekapitulace:


je mail, na který můžete stále posílat nové přihlášky

Zároveň bychom rádi také poděkovali aktuálnímu sponzoru soutěže, který nám přislíbil taktéž podporu do budoucna, takže se společností Alza.cz se budeme setkávat dále. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama