Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji!
i Zdroj: Jakub Fišer
Mobilní zařízení Recenze Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji!

Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji! | Kapitola 2

Jakub Fišer

Jakub Fišer

6. 12. 2022 10:00 1

Seznam kapitol

1. Obsah balení, design a zpracování 2. Displej a reproduktor 3. Výkon, výbava a baterie 4. Android 12 a hraní 5. Fotoaparát a video 6. Hodnocení a závěr

Asus do toho letos pořádně šlápnul. Kromě očekávaných modelů ROG Phone 6 a 6 Pro vypustil ještě dva další. Jejich hlavním lákadlem je nižší cena, přitom výbava zůstala víceméně stejná, design je prakticky totožný. Má tak levnější ROG Phone 6D šanci na úspěch, nebo už bude těch ROG Phonů na trhu moc?

Reklama

Displej se 165Hz frekvencí

Displej mají vesměs všechny letošní ROG Phony stejný – tedy i stejně dobrý. Opět se zde setkáváme s 6,78″ AMOLED zobrazovačem s HDR10+, svítivostí až 1 200 nitů a rozlišením 1 080 × 2 448 pixelů, tedy mírně vylepšené Full HD (jemnost 395 ppi, poměr stran 20,4:9). Displej má také dynamickou obnovovací frekvenci až 165 Hz, libovolně ale můžete volit mezi 165, 144, 120, 90, 60 Hz nebo automatické.

Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji!
i Zdroj: Jakub Fišer

Hráče potěší věrné barevné podání díky kvalitnímu panelu AMOLED, svižná obnovovací frekvence, ale také třeba možnost zobrazení Always-On. Pod i nad obrazovkou jsou zhruba půlcentimetrové okraje, díky kterým se telefon dobře drží a používá na šířku. Nahoru se také díky okrajům vešla kamerka pro selfie a notifikační dioda.

Ve spodní části displeje je pro změnu umístěna čtečka otisků prstů, kterou při běžném používání nevidíte. Je optická, takže ne úplně technologicky nejpokročilejší, leč velmi rychlá a spolehlivá. Kromě toho umí ROG Phone 6D skenovat váš obličej, ale pouze 2D skenem, a tato metoda není tak bezpečná.

Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji!
i Zdroj: Jakub Fišer
Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji!
i Zdroj: Jakub Fišer

Stereoreproduktor

Na obou koncích zobrazovače má ROG Phone 6D titěrné výkroje pro ozvučení ve stereu. Reprák hraje velmi přesvědčivě, hlasitě a skvěle pracuje i při hraní her, kdy si jej díky šikovnému umístění nezakrýváte rukama. Obecně se hodí hlavně na hraní her, případně sledování videí, filmů či seriálů. Diskotéku s ním úplně neuděláte, na to má moc slabé basy (jako každý takový reproduktor bez wooferu).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama