Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji!
i Zdroj: Jakub Fišer
Mobilní zařízení Recenze Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji!

Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji! | Kapitola 5

Jakub Fišer

Jakub Fišer

6. 12. 2022 10:00 1

Seznam kapitol

1. Obsah balení, design a zpracování 2. Displej a reproduktor 3. Výkon, výbava a baterie 4. Android 12 a hraní 5. Fotoaparát a video 6. Hodnocení a závěr

Asus do toho letos pořádně šlápnul. Kromě očekávaných modelů ROG Phone 6 a 6 Pro vypustil ještě dva další. Jejich hlavním lákadlem je nižší cena, přitom výbava zůstala víceméně stejná, design je prakticky totožný. Má tak levnější ROG Phone 6D šanci na úspěch, nebo už bude těch ROG Phonů na trhu moc?

Reklama

Fotoaparát

Vzhledem k tomu, že čtyři letošní modely ROG Phone 6. generace sdílí takřka celou výbavu, ani fotoaparáty nejsou nikterak rozdílné. ROG Phone 6D je vybavený trojitým fotoaparátem: 50Mpx hlavní snímač s fázovým ostřením, 13Mpx širokoúhlý objektiv s clonou f/2.2 a nakonec 5Mpx makro. Selfie kamerka má 12Mpx rozlišení.

Recenze Asus ROG Phone 6D: jde to i levněji!
i Zdroj: Jakub Fišer

Hlavní fotoaparát odvádí službu zdaleka nejlépe. Ve výchozím stavu sice fotí „jen“ v rozlišení 12,5 Mpx, nicméně snímky jsou dobře proostřené, tak akorát barevné a detailní. K ideálním podmínkám patří slunečný den, obstojně však hlavní kamera pracuje i v noci, kdy sbírá světlo z okolí.

Co se týče dalších foťáků – širokáč má dostatečný úhel záběru, makro zase slibné rozlišení. I tady se ale najdou nedostatky – stejně jako u ROG Phonu 6 Pro. Širokoúhlá kamera pořád rastruje okraje snímku, makro má pak problém zejména s absencí optické stabilizace. Portrétní snímač umí výborný bokeh, podivně se však na něm roztékají textury obličeje.

Výbornou práci odvádí zase selfie kamerka, která umí softwarový bokeh, má výbornou práci světla a stínu a kromě toho všeho jsou snímky z ní nejostřejší. Škoda, že větší důraz nebyl kladen na trojici zadních kamer – vsadím se, že hráči nebudou moc často fotit selfíčka.

Video

Co se týče videa, kromě klasik typu HD, Full HD i 4K (vždy ve 30 i 60 FPS) umí novinka i 8K videa při 24snímkové frekvenci. Opět tu však přichází bolest v podobě stabilizace. Elektronická na kvalitní videa nestačí, i když se snaží opravdu hodně.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama