Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty
i Zdroj: David Jiránek
Herní příslušenství Recenze Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty

Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty

David Jiránek

David Jiránek

5. 10. 2023 17:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace a obsah balení 2. Prohlídka, zpracování a software 3. Zvuk, mikrofon 4. Dojmy, konkurence a hodnocení

Široký výběr sluchátek ve střední třídě hodlá narušit MSI s novým bezdrátovým modelem GH50 Wireless. Do mixu standardních vlastností přidává jedno nenápadné, avšak celkem praktické eso z rukávu. Bude to ale stačit, aby novinka přilákala dostatek hráčů?

Reklama

Úvod

Když jsem si dělal průzkum portfolia MSI v kategorii herních sluchátek, překvapilo mě, jak málo produktů má tento zavedený výrobce na trhu. Ostatně oficiální web uvádí, že aktuálně je v prodeji jen jediný bezdrátový testovaný model Immerse GH50 Wireless. Jinak MSI nabízí obdobně vybavenou drátovou verzi GH50 a v obchodech narazíte i na GH40 ENC nebo GH20. Model DS502, který jsem rovněž našel skladem, pak působí jako z předminulé generace.

Sluchátka Immerse GH50 Wireless tak jsou podle všech indicií pro MSI celkem klíčovým modelem. Tuto značku vnímám jako jednoho z velkých hráčů na poli herního příslušenství a komponent. Dobře vybavený herní headset by právě k takové značce měl patřit a GH50 Wireless mají ambice tuto díru v portfoliu MSI zaplnit.

S čím tedy máme tu čest? Immerse GH50 Wireless se řadí mezi herní sluchátka střední třídy, která seženete přibližně za cenu pod 2 900 korun, v některých eshopech okolo 2 000 korun. Oficiální MSRP je 90 eur. Jde o headset s připojením přes 2,4GHz síť nebo 3,5mm jack. Bluetooth, a tedy ani dvě možnosti bezdrátového připojení zde nenajdeme. Na druhou stranu sluchátka nabízejí jednu méně typickou vlastnost v herním segmentu, totiž skládací konstrukci.

Specifikace

Nejdříve se podíváme na specifikace sluchátek. Z tabulky níže můžete vyčíst, že headset ničím extra nevybočuje. Snad jen 50mm drivery jsou lehce nadprůměrné a řada herních sluchátek si normálně vystačí s 40mm měniči.

Drivery50mm neodymiové
Frekvenční rozpětí20 Hz - 20 kHz
Citlivost (SPL)109 dB
Impendace32 Ω
Rozsah mikrofonu100 Hz - 10 kHz
Citlivost mikrofonu-36 dB
Impendace mikrofonu≦ 2,2 kΩ
Druh mikrofonuVšesměrový odpojitelný
KonektoryUSB-C a 3,5mm audio jack
Výdrž baterieaž 22 hodin
KompatibilitaPC, Mac, PlayStation, Nintendo Switch, Xbox
Rozměry200 × 170 × 80 mm
Hmotnost326 gramů (310 gramů bez mikrofonu)

Co se udávané výdrže týče, oněch 22 hodin celkem sedí. Stopky jsem nepouštěl, avšak headset zvládl dvě pracovní odpoledne a herní večery k tomu. Šlo tedy o nějakých 20 hodin, což se dané hodnotě blíží.

Unboxing a obsah balení

MSI se rozhodlo zvolit minimalistický nadčasový design u krabičky, které vévodí kombinace černé a bílé barvy. Pod nápisem Unbound gaming najdeme samotná sluchátka i slušnou porci příslušenství, jak se na cestovní a zároveň herní bezdráty patří.

Skládací konstrukci teď ponecháme stranou, na tu se zaměříme v další kapitole. Avšak už v balení vás MSI vybízí, abyste headset vzali na LANku nebo kamkoliv, kam berete i svůj notebook. Nechybí totiž praktický vak na přenášení ani přechodka pro dongle. Jediná možnost bezdrátového připojení je právě přes 2,4GHz síť. Ta přináší své jasné výhody v podobě slušného dosahu a zejména malé latence, což hráči ocení.

Přijímač o velikost flash disku má USB-A koncovku, avšak v balení najdete i malou přechodku na USB-C. Ta se bude hodit třeba u notebooků, ale i konzolí. Já osobně bych si takto malou redukci nechal i na jiné příslušenství. Rovnou podotknu, že jiní výrobci kompatibilitu s oběma USB konektory řeší různě. Někdo přibalí zbytečně dlouhý kabel, jiní mají přijímač jako USB-C a nabízejí redukci na USB-A. Z mého pohledu je pro PC hráče ideální mít USB-A dongle, protože těchto portů je na PC nejvíce.

V balení nechybí kvalitní USB-C na USB-A kabel pro nabíjení a audio kabel s 3,5mm jackem na obou koncích. Samotná sluchátka doplňuje odpojitelný mikrofon a pár příruček.

Samotné balení mi připomíná například konkurenční SteelSeries headsety a v zásadě mi nic nechybí. Jediná věc, která by mohla ještě vylepšit příslušenství, jsou náhradní náušníky. Ty, které najdete na sluchátkách, ovšem úplně postačí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama