Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty
i Zdroj: David Jiránek
Herní příslušenství Recenze Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty

Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

5. 10. 2023 17:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace a obsah balení 2. Prohlídka, zpracování a software 3. Zvuk, mikrofon 4. Dojmy, konkurence a hodnocení

Široký výběr sluchátek ve střední třídě hodlá narušit MSI s novým bezdrátovým modelem GH50 Wireless. Do mixu standardních vlastností přidává jedno nenápadné, avšak celkem praktické eso z rukávu. Bude to ale stačit, aby novinka přilákala dostatek hráčů?

Reklama

Dojmy

Vzhledem k šíři portfolia herních sluchátek od MSI jsem se u GH50 Wireless trochu bál výsledku. Přeci jen to vypadalo na první seriózní pokus prorvat se mezi střední třídu bezdrátových headsetů. A jak víme, první pokusy nemusejí dobře dopadnout. Jenže po pár dnech nošení jsem nemohl najít výraznější chybu. Ano, trochu jsem rýpal do zvuku, ale jeho vnímání je subjektivní a ekvalizérem vyvážíte kde co. V dané kategorii možná trochu chybí Bluetooth, což zamrzí ještě víc, když přičtete skládací konstrukci (ale Bluetooth není u herních sluchátek ideální kvůli latencím). Sluchátka tím přímo vybízejí k přidání do batohu i na cesty, kam si notebook neberete. Ke smůle MSI 3,5mm jack už z telefonů téměř vymizel a strkat do portu telefonu dlouhý přijímač s redukcí není zrovna praktické.

Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty
i Zdroj: David Jiránek

Zklamání se konalo jen u mikrofonu, jehož přednes nedosahuje kvalit konkurence. Za tuto cenu najdete headsety s lepší kvalitou záznamu hlasu. Ukazuje to Corsair, SteelSeries a další. Na první bezdrátový pokus to není špatné, ale zde je co dohánět.

U zbytku mohu jen chválit. Headset je velmi pohodlný a přiléhavý. Netlačí zbytečně na uši, polstrování nabízí velmi vysoký komfort a zároveň pasivně filtruje okolní hluk. GH50 Wireless je radost nosit. Dynamický zvuk s důrazem na basy si oblíbíte, vyšší a střední tóny tím netrpí, což je velmi důležité. Ve hrách perfektně rozeznáte směr příchozích nepřátel a vychutnáte si i soundtrack.

Za cenu lehce pod tři tisíce korun jde o jeden z těch lepších headsetů. Velkých chyb tu prostě moc není.

Konkurence

Když jsem se díval po konkurenci, musel jsem opravdu pečlivě hledat, abych našel herní headset mezi 2-3 tisíci korunami se skládací konstrukcí. Jenže mé hledání na Alze a CZC bylo marné. Vlastnost vyhrazená téměř exkluzivně pro modely s Bluetooth a jasná díra na trhu. Pokud vás skládací konstrukce neoslnila, co jiného lze za tuto cenu pořídit?

Najdeme zde třeba HyperX Stinger 2, které vydrží podobnou dobu, avšak nenabídnou například odnímatelný mikrofon. Pevně věřím, že konstrukční kvalita MSI je u tohoto modelu na vyšší úrovni. SteelSeries zde nabízí třeba Nova 4P s hodně podobnými vlastnostmi, ale cena bude vyšší. Corsair nabídne HS55 opět s neodpojitelným (avšak nejspíše lepším) mikrofonem. Ve všech případech MSI GH50 Wireless obstojí a nabídne navíc i praktickou konstrukci.

MSI Immerse GH50 Wireless

Verdikt

MSI se pustilo do ligy bezdrátových headsetů se vší vervou. GH50 Wireless sice audiofily nepotěší, důraz na basy zde totiž je, ale nikterak neubírá celkovému projevu. Navíc nabídne skládací konstrukci, díky které ušetříte místo v batohu i menší tašce. Pokud přežijete horší mikrofon a vokály, není nad čím váhat. Do třech tisíc jde o jeden z lepších headsetů.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Kvalitní zpracování
Skvělé polstrování
Skládací konstrukce
Znatelné, ale nikoliv přehnané basy
Připojení přes 3,5mm jack a bezdrát
Podprůměrný mikrofon
Lehce zkreslené vokály
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama