Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu
i Zdroj: David Jiránek
Herní příslušenství Recenze Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu

Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

14. 9. 2023 17:00 7

Seznam kapitol

1. Úvod a unboxing 2. Prohlídka a hardware 3. Software, senzor a dojmy 4. Konkurence a hodnocení

Razer dnešním dnem vydává novou myš z řady Viper. Třetí generace v provedení Hyperspeed zaujme kombinací nových funkcí a obyčejné tužkové baterie. Toto spojení přináší řadu výhod i nevýhod, na které se v recenzi podíváme. Mají herní myši s tužkovými bateriemi ještě budoucnost, nebo se po nich už nevyplatí sáhnout?

Reklama

Konkurence

Razer Viper V3 Hyperspeed bude mířit na hráče, kteří chtějí kvalitní myšku za stále rozumnou cenu a ocení špičkovou výdrž a přesný senzor. Na trhu najdeme hned řadu myší s vyměnitelnou tužkovou baterií. Zmínil bych třeba Logitech G305. Ta ovšem nabídne maximální DPI „jen“ 12 000. Troufnu si tvrdit, že i ergonomie a tlačítka na tom budou hůře. G305 je navíc 17 gramů těžší, což je celkem rozdíl.

Asus TUF Gaming M4 Wireless nabídne také horší senzor, o trochu vyšší hmotnost (62 vs 59 gramů bez baterie). Na druhou stranu ji připojíte i přes Bluetooth. Razer ale nabízí jednou tak dlouhou výdrž.

Pokud vezmu v potaz nejprodávanější herní myši do dvou tisíc, kromě G305 se na CZC a Alze objevuje velmi vysoko Deathadder V2 X Hyperspeed s lehce horší výdrží, vyšší hmotností a starším senzorem. Sice opět nabídne Bluetooth, ale při hraní spíše oceníte nižší hmotnosti a delší výdrž. Razer pak myš přímo srovnává s jednou tak drahým Viper V2 Pro.

Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu
i Zdroj: Razer

Pak zde máme řadu myší od méně zavedených výrobců, kde často narazíte na horší software, ošizenou konstrukci a další kompromisy. Viper V3 Hyperspeed možná není dokonalý po stránce poměru mezi cenou a výkonem. K tomu chybí třeba podpora AAA baterií skrze přibalenou redukci nebo Bluetooth. Ale svoji cenu si obhájí nízkou váhou, skvělým senzorem a precizním provedením.

Hodnocení

Razer Viper V3 Hyperspeed je evolucí řady Viper. Vlastnosti a funkce, které myš nabízí, se protínají přesně s tím, co náročnější hráči vyžadují. Špičkový senzor, nízká hmotnost, kvalitní bezdrátové připojení. Konstrukční kvalita je opět špičková a tlačítka rovněž nezaostávají. Samozřejmě to má háček v podobě faktu, že nedostanete vůbec nic navíc. Žádné Bluetooth, drátové připojení nebo podsvícení RGB. Jde o myš pro hráče, kteří moc dobře vědí, co chtějí.

V EU udává Razer cenu 80 euro.
i Zdroj: Razer
V EU udává Razer cenu 80 euro.

Pokud nechcete utrácet peníze za zbytečné funkce a hodláte si připlatit jen za vlastnosti, které opravdu využijete, je Viper V3 Hyperspeed jedna z nejlepších myší za tuto cenu na trhu. Cena dva tisíce korun za základní verzi je oprávněná. Pokud využijete Hyperpolling, můžete za příplatek v řádu pár stovek korun koupit i bundle s lepším přijímačem. Očekávejte ale nižší výdrž.

Za poskytnutí myši do testu děkujeme společnosti Razer.

Recenze Razer Viper V3 Hyperspeed – bezdrát s dlouhou výdrží a špičkový senzor za stále rozumnou cenu
i Zdroj: Razer
Razer Viper V3 Hyperspeed

Verdikt

Jedna z nejlepších myší pro hráče, kteří chtějí skvěle zpracovanou myš s velmi precizním senzorem, dlouhou výdrží a nízkou hmotností. Za své peníze dostanete přesně to, co chcete, ale ani o kus více.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Skvělá konstrukční kvalita
Špičkový senzor
Dlouhá výdrž
Možnost připojení přes Hyperpolling přijímač
Nízká hmotnost
Bez možnosti jiného připojení (kabel, BT)
Není možné napájet přes lehčí AAA baterie

Udělené ocenění

PCTuning silver
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama