Recenze Trust Voxx: vertikální myš pohledem hráče
i Zdroj: PCTuning
Hardware Recenze Recenze Trust Voxx: vertikální myš pohledem hráče

Recenze Trust Voxx: vertikální myš pohledem hráče | Kapitola 4

Michal Maňák

Michal Maňák

11. 3. 2024 13:00 21

Seznam kapitol

1. Obsah balení, parametry 2. Design 3. Programování, použití 4. Senzory, zhodnocení

Možná se vám to taky stává: napadne vás primitivní řešení zapeklitého problému, se kterým se lidstvo už dlouho potýká. Pro mě touto otázkou bylo, proč je tak těžké sehnat něco jako Trus Voxx přizpůsobenou pro hráče. Pěkně s programovatelnými tlačítky, přesným senzorem a ergonomií přizpůsobenou dlouhým seancím před obrazovkou. Určitě totiž nejsem jediný, kdo tráví hodiny u počítače a na své ruce to cítí.

Reklama

Senzory

Svůj podíl na tom mají i senzory. Trust Voxx je samozřejmě optická, ale žádným pokročilým snímačem se výrobce nechlubí, jen doporučuje používat na povrchu, který neodráží světlo. Vzhledem k tomu, že na stole nemám ani sklo a drobečky rovněž světlo neodráží, zvolil jsem z nabídky DPI 1200, 1600, 2000 a 2400 maximální hodnotu a při zapojení bezdrátovým přenosem sbíral data pro Mouse Tester.

Trust Voxx umožňuje střídat čtyři úrovně DPI
i Zdroj: PCTuning.cz
Trust Voxx umožňuje střídat čtyři úrovně DPI

Test X vs. Y ukazuje, kdy jsou zaznamenané polohy myši. Začínám volnými tahy a postupně začínám tempo zvyšovat a myší cukat. Proto jsou v první části grafu body blízko u sebe. Se zvyšující rychlostí už se však mezi nimi objevují skoky a mezery. Nikterak dramatické, ale zejména ve třetí čtvrtině jsou vidět delší mezery.

Mouse Tester, graf X vs. Y
i Zdroj: PCTuning.cz
Mouse Tester, graf X vs. Y

Ve druhém grafu xyVelocity/Time sleduji, jak je linie vyhlazená. Tento test vypovídá o schopnostech myši více než předešlý. Jednoduše řečeno, je to graf, který zachytává polohy myši a prokládá je dopočítaným průměrem, který by měl odpovídat trajektorii myši. V podstatě se tedy jedná o body, kterými myš prošla a jejichž spojením lze určit výsledná trasa. Tečky by však neměly být rozsypané okolo, ideálně by měly tvořit plynulou křivku. Jak je patrné z obrázku, nestalo se tak, graf je chlupatý jak pelíček línajícího retrívra.

Mouse tester, graf XY Velocity vs. Time
i Zdroj: PCTuning.cz
Mouse tester, graf XY Velocity vs. Time

Třetí graf pochází z utility Mouse Polling Rate Checker, který měří, s jakou frekvencí jsou posílána data do počítače. Předchozím grafům nemusíte věřit, ale tady jsou data neúprosná: maximálně Trust dosáhl na 150 Hz, průměr se pohyboval okolo 125 Hz.

Mouse Polling Rate Checker
i Zdroj: PCTuning.cz
Mouse Polling Rate Checker

Zhodnocení

Není to spravedlivé hodnotit kancelářskou myš optikou hráče (nota bene, když ji ani výrobce nedoporučuje na hraní). V práci mi Voxx sloužil více než dobře. Je velmi příjemné mít jednoho hlodavce na domácí PC i pracovní notebook, kdy stačí přepínat mezi Bluetooth a bezdrátovým připojením a nemuset víc řešit. Výdrž myšky má obrovskou rezervu, po týdnu pracovního vytížení Trust na displeji ukazuje 80 % zbývající kapacity a co je možná ještě lepší, pořád máte na očích základní parametry – nestane se vám to, co na jiných myších, kdy cyklujete mezi pěti citlivostmi a podle svalové paměti se snažíte trefit tu původní.

Svým způsobem i na jednoduché hraní Trust Voxx posloužil dobře. Ne skvěle, ale pokud jednostranně přetěžujete svaly a šlachy, je příjemné jim dopřát změnu. Konstrukce myši sice neumožní precizní ovládání, na jaké jste zvyklí, ale pokud potřebujete jen změnu pozice ruky a pár tlačítek navíc, poslouží.

Trust Voxx Ergonomic Rechargable Mouse

Verdikt

Vertikální kancelářská myš, která sice hráče neosloví, ale pokud chcete ulevit karpálním tunelům a jiným bolístkám, aniž byste trpěli nedostatkem tlačítek, splní svou roli. Bude k tomu potřebovat trochu pomoci ze strany Windows, budete si klepat na čelo, kdo vymyslel tak nešikovné připojení kabelu a rádi se vrátíte k něčemu pokročilejšímu. Ale až budete chtít trochu ulevit ruce, budete vědět, že se nemusíte snížit k ničemu podřadnému.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

9 tlačítek
Pohodlí při dlouhodobé práci
3 způsoby připojení
Displej
Ergonomie
Dlouhá výdrž
Omezené programování
Nepřesná při hraní
Vyžaduje speciální kabel
Zastaralé micro USB
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama