SilverStone Grandia GD-04 - dostupná skříň pro  HTPC
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek SilverStone Grandia GD-04 - dostupná skříň pro HTPC

SilverStone Grandia GD-04 - dostupná skříň pro HTPC

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

29. 12. 2009 03:00 26

Seznam kapitol

1. Stříbrný kámen 2. Balení a první pohled 3. Od hliníku k oceli 4. Interiér 5. Instalace hardware 6. Hezké, levné a účelné HTPC

Hledáte elegantní a kvalitní HTPC, která nebude kazit vzhled vaší krásné LCD televize a přitom nebude stát víc, než všechny komponenty v ní instalované dohromady? Tak právě pro Vás je tu SilverStone s nejnovějším modelem ze série Grandia – hliníková GD-04. Pojďme se na ní podívat podrobněji.

Reklama

Pro některé z Vás to bude možná překvapení, pro někoho třeba ne. Pro mě osobně to překvapení bylo. Společnost SilverStone totiž do nynějška byla spíše synonymem pro kvalitní, luxusní a také drahé počítačové skříně. Jejich cena se jen těžko dostala pod 3tis. Kč.

SilverStone Grandia GD-04 - dostupná skříň pro  HTPC
i Zdroj: PCTuning.cz

A z ničeho nic nám nyní tento výrobce přináší již čtvrtou verzi HTPC skříně ze série Grandia, jejíchž cena je v tuto chvíli přibližně 2300,-Kč. A přitom před sebou pořád máme nádhernou HTPC case příjemných rozměrů, která se bude hodit ke všem Vaším Hi-Fi zařízením. To podporuje jak střídmý design, tak především kvalitní kartáčovaný eloxovaný hliník, z něhož je vyrobeno celé čelo této case.

Specifikace

Než se však dostaneme k podrobnějšímu popisu, nabízím specifikaci tohoto produktu:

Model:SilverStone GD-04 Grandia series

, microATX desktop (HTPC)

Rozměry:440mm x 150mm x 323mm
Hmotnost:5,2 kg
Materiál:ocelový plech 1mm šasi, hliník 6mm čelo
Pozice:1x5,25" a 2x3,5" interní
Chlazení:3x120mm ventilátor, 4x prachový filtr
Výbava:silent bloky pro uchycení disků

A nesmí chybět samozřejmě ani několik informací o již zmiňovaném výrobci, tedy společnosti SilverStone. První zmínku o tomto výrobci můžete najít někdy v květnu roku 2003, kdy byla založena a několik měsíců poté přichází s prvním modelem své case, jež byl označován Temjin TJ1, jehož kvality určitě pamatuje mnoho čtenářů.

SilverStone Grandia GD-04 - dostupná skříň pro  HTPC
i Zdroj: PCTuning.cz

SilverStone Temjin TJ1 - legenda poprvé

Tento model se takřka okamžitě stal legendou v segmentu počítačových skříní a byl v mnoha ohledech na svojí dobu revoluční. Skříně z této série nabízí SilverStone až do dnešního dne, takže můžete koupit např. nejnovější model označovaný jako TJ10, ten se dokonce vyrábí ve třech různých modifikacích. Ale ano, opravdu jen ze série Temjin pochází 10 modelů skříní. Mimo tuto kategorii však SilverStone přidává ještě dalších 9 serií počítačových skříní, která se každá nějakým způsobem odlišuje. Námi testovaný model Grandia je např. označován jako mainstream HTPC.

SilverStone Grandia GD-04 - dostupná skříň pro  HTPC
i Zdroj: PCTuning.cz

V průběhu let pak SilverStone přináší mnoho novinek v daném segmentu, což i podporuje politiku společnosti, která spojuje nejnovější technologie, vysokou kvalitu a především atraktivní design. Jako příklad mohu jmenovat např. první case na světě s integrovaným VFD displejem (HTPC) z roku 2004, v roce 2005 to byla pak první case se zdrojem podporujícím SLI, v roce 2007 pak opět první HTPC skříň, jež má integrovaný 7“ dotykový displej. V současnosti se SilverStone snaží prosadit i na poli ITX desek, respektive ITX platformy, která se bezpochyby stává velmi silnou na trhu.

SilverStone Grandia GD-04 - dostupná skříň pro  HTPC
i Zdroj: PCTuning.cz

Mimo skříní pak SilverStone nabízí mnoho příslušenství, ale také vlastní napájecí zdroje, ventilátory, boxy pro externí pevné disky, ale také vlastní herní myš. Hlavní zaměření však zůstává výhradně na kvalitní počítačové skříně a jejich příslušenství.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama