Umělá inteligence vytvořila vlastní zlou verzi pro remake hry System Shock a lidé jsou pobouřeni
i Zdroj: Looking Glass Stuidos
Novinka Umělá inteligence vytvořila vlastní zlou verzi pro remake hry System Shock a lidé jsou pobouřeni

Umělá inteligence vytvořila vlastní zlou verzi pro remake hry System Shock a lidé jsou pobouřeni

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

3. 5. 2023 21:50 1

Ačkoli mi není jasné proč. Umělá inteligence Shodan je v System Shocku váš nepřítel. Je zlá, pomstychtivá a ďábelská a když AI vytvoří AI, není to geniální?

Reklama

Osobně považuji System Shock téměř za vrchol PC hraní, je to geniální cyberpunkový thriller plný akce, zvratů a logických problémů. Nightdive Studios pracují na remaku, který by měl vyjít na konci května tohoto roku. Jsem VELMI zvědav, jak se autorům dílo podaří a zda to bude stejný orgas, jako originál. Pokud bude pařba ještě lepší, beru si dovolenou, zamykám a nevylezu z kutlochu, dokud nebude dohráno. V rámci blížícího se vydání autoři přišli se zajímavým nápadem. Nechali současnou umělou inteligenci vytvořit zlý obraz sebe sama, reprezentující démonický Shodan.

Mě to přijde jako skvělý nápad, ale nesetkal se s pochopením útlocitných uživatelů, kteří mají nejspíš z AI plné nohavice. Nadávají na to, že takhle se reklama nedělá, ať najmou skutečného umělce a že nechtějí vidět nesmysl od stroje, co akorát tvoří plagiáty. Autoři naštěstí nejsou z reakcí připos… vyděšeni a prohlásili, že mohou AI využít k tvorbě i nadále, ale nebude to na úkor nadaných lidí a jejich práce. Kdyby tak ještě do hry zabudovali skutečnou AI, která by byla Shodanem, to by byla bomba.. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama