Úvaha - Mac proti Windows, kdo s koho?!
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek Úvaha - Mac proti Windows, kdo s koho?!

Úvaha - Mac proti Windows, kdo s koho?!

Jan Horčík

Jan Horčík

27. 6. 2009 03:00 52

Seznam kapitol

1. Pravda je tam venku... 2. Chcete změnu? 3. Jedno slovo: jednoduchost 4. Co umí a neumí Mac OS? 5. Instaluji aplikace 6. Kde jsou hry a čeština? Závěr

Používáte PC nebo notebook s Windows a jste spokojeni? Dobře pro vás. Nespokojeni? Chcete změnu? Ne, tohle nebude předvolební agitka, i když to tak začíná trochu znít. Jen bychom vám dnes rádi ukázali jednu z možných alternativ k majoritnímu operačnímu systému. Poznejte platformu Mac! Stanete se také jablíčkaři?

Reklama

Nerad bych tímhle článkem vyvolával další lacinou plamennou diskusi nad tím, jací hňupi jsou na jedné či druhé straně. Ačkoliv se tomu asi nijak snadno vyhnout nelze. Každý máme svoji pravdu a jen málokdo dokáže své přesvědčení v průběhu času měnit - navzdory všemožným argumentům či snad "rozumné diskusi". Rozhoduje brutální síla.

Když se na stovkách milionů PC prodaných po celém světě každý den znovu rozzáří logo Windows, je nad slunce jasné, kdo je tady pánem. Všechny ostatní alternativy nutně odsuzuje do role těch, kdo bojují proti společnému nepříteli. Všemi možnými prostředky. Vajíčky? Steve Jobs si vybral nakousnuté jablko. Už dvacet let s ním úspěšně atakuje jednu z největších světových softwarových firem.

Položme si teď ale otázku. Kolik z uživatelů počítačů vybavených operačním systémem Windows (XP/Vista) je s nimi spokojeno? Myšleno nejen s operačním systémem jako takovým, ale jaký mají celkový "dojem" ze svých všemocných strojů, které ještě donedávna vídali jen ve filmech o budoucnosti?

Úvaha - Mac proti Windows, kdo s koho?!
i Zdroj: PCTuning.cz

Kdo tady slouží komu?

Mně spíš přišlo, jako bych se vypravil pokoutnou scénáristickou zkratkou do díla Jamese Camerona. Celou dobu jsem žil v přesvědčení, že počítače mají sloužit nám a ne my jim. Ve skutečnosti jako bych se ale ocitl v Los Angeles roku 2019 a nelítostném boji lidstva proti SkyNetu, ve kterém pochodující ocelové skeletony likvidují měkkounké schránky svých stvořitelů.

Abych to zkrátil, Windows, jak je jejich dobrým zvykem, si na mém notebooku tiše bobtnaly a bobtnaly, až nabobtnaly do takových rozměrů, kdy se počítač začal fyzicky rozkládat. Ne že bych v tom neměl prsty. Jenže co máte dělat, když start počítače trvá minuty, vypuštění notepadu na oběžnou dráhu grafického desktopu desítky sekund a vypínání notebooku další nekonečné hledání věčného míru? Zkoušíte, kolik vydrží různé plasty. Klávesnice. A nakonec třeba i displej. Je ohebný?

Úvaha - Mac proti Windows, kdo s koho?!
i Zdroj: PCTuning.cz

Nefunguje? Vyhodit!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama