Antarktická soutěž s B. Saundersem a Intelem: vyhlášení
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Antarktická soutěž s B. Saundersem a Intelem: vyhlášení

Antarktická soutěž s B. Saundersem a Intelem: vyhlášení

Redakce PCT

Redakce PCT

7. 2. 2014 02:00 2

Seznam kapitol

1. Soutěž s Intelem a polárníkem Benem Saundersem 2. Vyhlášení výsledků

Na Antarktidě mrzne, až kabely praskají, ale u nás příznivcům zimních radovánek počasí moc nepřeje. Zatímco polárníci Ben Saunders a Tark L'Herpiniere bojovali s extrémním podnebím, vy jste mohli soutěžit o Asus Transformer Book T100 s procesorem Intel Atom Bay Trail a další ceny. Patříte mezi šťastné výherce?

Reklama

Ben Saunders a Tarka L’Herpiniere vyrazili v říjnu minulého roku od Scottovy chaty na pobřeží Antarktidy k jižnímu pólu. Každý z nich v tu dobu vezl sáně s nákladem vážící dohromady téměř 200 kg. Cílem expedice je pokořit původní trasu 102 let staré expedice, během které tragicky zahynul kapitán Robert Falcon Scott i ostatní účastníci. O paralelách mezi oběma expedicemi se dozvíte v těchto videích:

Historickým unikátem je možnost sledovat průběh výpravy online. V Benově výbavě totiž nechybí pouhých 870 gramů vážící Ultrabook Sony Vaio Pro 11 s procesorem Intel Core čtvrté generace. Hub společnosti Intel, partnera expedice, mapuje nejen každodenní postup, ale najdete zde také spoustu dalších informací o přípravách výpravy, včetně testování techniky do extrémních antarktických podmínek. Prostřednictvím interaktivních aplikací si zase můžete například zkusit sbalit sáně a zjistit tak, kde všude se dá ušetřit na váze (a vsadíme se, že některé úpravy by vás nenapadly), nebo si prohlédnout Scottovu chatu. U videí lze zapnout české titulky. Ben také denně updatuje svůj blog zápisky z náročné cesty.

Správné odpovědi

Trojice otázek vám dala docela zabrat, správné byly sotva dvě třetiny odpovědí. Pojďme se podívat, jak to mělo vypadat:

Formulář již není dostupný.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama