apple-macbook-stylovy-a-s-cipsetem-nvidia
Mobilní zařízení Článek Apple MacBook - Stylový a s čipsetem NVIDIA

Apple MacBook - Stylový a s čipsetem NVIDIA | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

9. 1. 2009 02:00 57

Seznam kapitol

1. Apple MacBook - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Na podzim minulého roku Apple konečně vydal novou generaci svých notebooků Apple MacBook. Po týdnech usilovného shánění jej konečně máme v redakci a tak vám přinášíme jeho recenzi. Nakolik je dobrý nový čipset NVIDIA a co můžete od nových MacBooků čekat?

Reklama

Apple MacBook

Apple MacBook - Stylový a s čipsetem NVIDIA
i Zdroj: PCTuning.cz

Jsme na konci našeho testu a tak si jako obvykle pojďme shrnout všechna pro a proti, která tento notebook nabízí. Na notebooku se vám bude líbit zejména šasi a dílenské zpracování. Ta práce s hliníkem, design MacBooku a kvalita zpracování je jednoduše luxusní  a potěší vás vždy, když jej vezmete do rukou. Dále ve vás zanechá dojem chlazení, které je i v zátěži velmi tiché. Z dalších dobrých vlastností notebooku jmenujme velmi malou výšku notebooku (19 mm), multifunkční touchpad, výdrž notebooku na baterie okolo tří hodin, LED podsvícení displeje nebo také vstupy a výstupy, které jsou chytře navržené.

Jsou tu však i stinné stránky notebooku, které se točí hlavně okolo ceny, která je 32 000 korun včetně DPH. Za tuto cenu dostanete jen 2 GB paměti, 160GB pevný disk a vcelku dost pomalý procesor. Poměr cena/výkon proto tentokrát dávám jako mínus. Kromě toho mi však už nevadilo téměř nic, napadají mne jen dva USB porty a absence jakýchkoliv dalších možností k připojení příslušenství.

Shrnutí

Apple MacBook je především stylový notebook. Nenabízí sice zrovna ideální poměr cena/výkon (viz výše), ale zase nabízí skoro všechno ostatní, zejména stylové a hlavně špičkové provedení. Hliníková šasi je opravdu luxusní stejně jako tiché chlazení, LED podsvícení displeje a mohl bych samozřejmě pokračovat.

Apple MacBook je dobrý notebook nejen pro všechny "jablíčkáře" využívající systém Mac OS X a zároveň souhlasící s ideami Apple, ale docela dobře si jej dovedu představit i pro někoho, kdo sice není pravidelným uživatelem systému od Apple, ale hledá opravdu stylový notebook a na penězích mu přitom moc nezáleží.

Apple MacBook

Klady

Zápory

+ výborná hliníková šasi- pomalý CPU
+ téměř bezhlučné chlazení- jen 2 GB RAM
+ rozměry (hlavně výška 19 mm)- 160GB pevný disk
+ LED podsvícení displeje- poměr cena/výkon
+ dobrá klávesnice a zejména touchpad 

Orientační cena včetně DPH: 32 000 Kč

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval společnosti iStyle, která do testu notebook zapůjčila.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama