Asus představuje první Copilot+ PC, pohání ho nový Snapdragon X Elite
i Zdroj: Asus
Článek Asus představuje první Copilot+ PC, pohání ho nový Snapdragon X Elite

Asus představuje první Copilot+ PC, pohání ho nový Snapdragon X Elite | Kapitola 2

Komerční sdělení
21. 5. 2024 08:00

Seznam kapitol

1. Snapdragon X Elite a Copilot+ PC 2. Představení notebooku

Umělá inteligence poháněná přímo na notebooku. Tak zní hlavní lákadlo novinky od Asusu. Model Vivobook S15 (S5507) dostane nový čip Snapdragon X Elite umožňující lokální využití Copilot+ PC.

Reklama

Asus Vivobook S15 S5507

Asus se do vstupu nové generace Copilot+ PC pořádně opřel a představil nám zajímavý stroj z populární řady Vivobook. Základem je zmíněný procesor Snapdragon X Elite od Qualcommu využívající architekturu ARM. Ten by už od počátku vyvíjen na provoz systému “Windows on ARM”. Kromě dostatečného výkonu na provoz lokálního AI se vyznačuje i výbornou efektivitou.

Asus představuje první Copilot+ PC, pohání ho nový Snapdragon X Elite
i Zdroj: Asus

Notebook Vivobook S15 nabízí výdrž až 17 hodin, tedy o 10 % více než MacBook od Applu. Konkrétní kapacita baterie je 70 Wh. Displej s rozlišením 3K je typu OLED a nabízí obnovovací frekvenci 120 Hz. Tento panel navíc vyzařuje o 70 % méně modrého světla a přispívá tak k lepšímu spánku a nižší únavě při dlouhé práci s notebookem. V útrobách dále nalezneme 16 nebo 32 GB LPDDR5x RAM a 1 nebo 2 TB úložiště s rozhraním PCIe 4.0.

Konektivitu zastávají hned dva porty USB 4, další dva jsou pak typu USB 3.2 Gen 1 Type-A. Pro tvůrce je připravena také čtečka karet Micro SD. Rozdvojku nemusíte tahat, ani pokud budete chtít připojit monitor či projektor. Najdeme zde totiž HDMI 2.1 a na závěr nechybí ani 3,5mm audio jack.

Asus představuje první Copilot+ PC, pohání ho nový Snapdragon X Elite
i Zdroj: Asus

Toto vše Asus umístil do kovového těla s hmotností pouhých 1,5 kg. Notebook má v nejtlustším bodě pouhých 15 mm. Skvěle se tak hodí na cesty.

Cena Asus Vivobook S15 S5507 je stanovena na 35 990 Kč a předobjednávky začínají již dnes. Do prodeje se notebook dostane 18. června.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama