ASUS ROG PG42UQ: Perfektní herní monitor OLED se 4K na 138 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz
Monitory Recenze ASUS ROG PG42UQ: Perfektní herní monitor OLED se 4K na 138 Hz

ASUS ROG PG42UQ: Perfektní herní monitor OLED se 4K na 138 Hz | Kapitola 4

Z. Obermaier

Z. Obermaier

28. 11. 2022 21:00 44

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení a specifikace 3. Design, ergonomie a možnosti připojení 4. Na kabelu záleží 5. Nabídka OSD a nastavení
6. Barvy, pozorovací úhly a podsvícení 7. Hry a video 8. Spotřeba panelu a provozní vlastnosti 9. Závěr, hodnocení

Dnes otestujeme jeden z nejnovějších, herních OLED monitorů od ASUS. Nabízí 4K rozlišení, certifikaci G-Sync, přetaktování až 138 Hz a opravdu skvělý obraz. Navíc se ho netýkají problémy QD-OLED panelů. Je to herní ideál? Možná ano.

Reklama

K monitoru se 4K a 120 Hz+ potřebujete opravdu kvalitní kabel HDMI. Se starým kabelem HDMI ze šuplete moc nepochodíte. Tahle TV potřebuje kvalitní kabel HDMI 2.1, a pokud jste nároční a potřebujete delší kabel, tak je lepší optický. Jak říká manuál, od 4m délky už je optika doporučená. Trh nabízí desítky různých kabelů v cenovém rozpětí několik stokorun až po několik tisíc. Jaký vybrat?

ASUS ROG PG42UQ: Perfektní herní monitor OLED se 4K na 138 Hz
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud nechcete rovnou optiku, určitě se poohlédněte po kabelu s certifikací HDMI Ultra High Speed, nemá cenu ale kupovat kabely za tisíce. V obchodech je spousta kvalitních kabelů s cenou do 500 Kč, které plně podporují parametry, které chceme: Přenosové pásmo 48 Gbps, eARC, 8K@60, 4K@120, certifikace Ultra High Cable. Pokud toto kabel splňuje, bude fungovat na sto procent.

Majitelé tohoto monitoru mají ale štěstí, ASUS jeden kabel HDMI splňující tyto specifikace k monitoru přibalil, takže se nemusíte po žádném shánět.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama