ati-catalyst-5-8-srovnani-vykonu
Hardware Článek ATi Catalyst 5.8 - srovnání výkonu

ATi Catalyst 5.8 - srovnání výkonu | Kapitola 3

Štefek Petr

Štefek Petr

9. 9. 2005 01:00 80

Seznam kapitol

1. ATi Catalyst 5.8 - jak jsou na tom? 2. Testy - benchmarky a hry 3. Závěr

Poslední ovladače společnosti ATi s označením Catalyst 5.8 nepřinesly žádnou výraznější změnu, a proto se alespoň podíváme jak si vedou ve srovnání se staršími verzemi ovladačů ATi. Jako testovací karta byla použita nová mainstreamová karta Radeon X800GT, kterou si rozebereme velmi podrobně v dalším článku. Pro výkonové srovnání posloužily starší verze ovladačů Catalyst 5.6 a Catalyst 5.7.

Reklama

Celkově se upgrade z verze 5.7 či starší rozhodně vyplatí, takže s ním příliš neotálejte a stahujte přes odkazy pod článkem. V dalších verzích Catalystů nás čekají další kosmetické a snad i výkonnostní změny k lepšímu, které jsou v určitých ohledech velmi potřebné. S příchodem Catalystů 5.10 můžeme očekávat i příchod nových grafických karet ATi s čipy R520, RV530 a RV515 (+jejich derivace).

ATi Catalyst 5.8 - srovnání výkonu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové ovladače rovněž odstraňují chyby v nových hrách jako je Battlefield 2 či GTA, takže opět důvod k upgradu. Výkonnostní navýšení je poměrně zanedbatelné, ale přeci jen se při testu ukázalo, že při vyhlazování poskytují nové Catalysty  něco vyšší výkon.

ATi Catalyst Version 5.8 (Catalyst Control Center)

ATi Catalyst Version 5.8 (Catalyst Control Panel)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama