benq-fp222w-h-22-lcd-se-vstupem-hdmi
Monitory Článek BenQ FP222W H - 22" LCD se vstupem HDMI

BenQ FP222W H - 22" LCD se vstupem HDMI | Kapitola 6

Kuchař Martin

Kuchař Martin

12. 7. 2007 01:00 51

Seznam kapitol

1. Seznámení a technické parametry 2. OSD Menu 3. Odezva, kontrast a podsvícení 4. Podání barev a pozorovací úhly 5. Hodnocení 6. Závěr

Kategorie 22'' LCD panelů je v poslední době čím dál tím více žádanou neboť přináší velmi výhodný poměr ceny k výkonu. Za cenu kolem 10 000 získáte relativně velkou plochu, která se hodí jak pro sledování filmů, tak pro úpravu digitální fotek apod. Společnost BenQ nám k tomu přidává navíc digitální HDMI rozhraní, které se stává synonymem moderních HD zařízení - ať už se jedná o Blu-Ray, plazmu, LCD-TV nebo dokonce monitor, všude musí být HDMI.

Reklama

Pokud tedy panel celkově ohodnotíme, můžeme říci, že se jedná o průměrný kousek vhodný pro hráče, do domácnosti a vlastně všude tam, kde chceme za relativně malé peníze získat slušnou úhlopříčku pro uspokojení základních požadavků. Je jasné, že na profesionální úpravu videa nebo fotografií není panel až tak vhodný, ale tomu samozřejmě odpovídá i jeho cena. Výrobce chválíme, že i při použití TN matrice dokázal poskytnout relativně kvalitní podání barev spolu se slušnými pozorovacími úhly.

BenQ FP222W H - 22" LCD se vstupem HDMI
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel ale technické zpracování mohlo být lehce vylepšeno - přeci jen alespoň základní výškové polohování by nebylo na škodu spolu s větším rozsahem při naklápění.

BenQ FP222W H - 22" LCD se vstupem HDMI
i Zdroj: PCTuning.cz

Za zapůjčení digitálního paměťového osciloskopu děkujme:
ETC s.r.o.

BenQ FP222W H

Klady

 

Zápory

+ příjemná cena - slabé možnosti polohování
+ slušné barevné podání - tlačítka na levé straně

 

Orientační cena:

8 800,- Kč s DPH

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama